Puoliso, jota katsot korkeamman minäsi silmin, ei ole koskaan ”narsisti”

Kun elät toisen ihmisen kanssa parisuhteessa, niin kumppanisi ilmentää sinun seurassasi aina juuri niitä uskomuksia, joita sinulla itselläsi on hänestä. Jos olet tavannut kumppanisi negatiivisessa tunnetilassa, tai sinulla on negatiivisia tunnemuistoja aikaisemmista suhteistasi, niin on hyvin todennäköistä, että näet myös uudessa puolisossasi samoja negatiivisia piirteitä, kuin aikaisemmissakin puolisoissasi – ellet ole kyennyt tuntemaan ehdotonta rakkautta edellisiä puolisoitasi kohtaan, jolloin tunnemuistosi ovat ns. neutraloituneet.

Myös omiin vanhempiisi liittyvät negatiiviset tunnemuistot voivat manifestoitua parisuhteessasi, ja siksi esimerkiksi alkoholistien lapset löytävät usein alkoholismille tai muiden päihteiden käytölle alttiita puolisoita.  Tai väkivaltaa lapsuudenkodissaan nähnyt pelkää kokevansa väkivaltaa myös parisuhteessaan, ja siten saattaa myös ”uskoa” kokevansa sitä (mikä johtuu siis negatiivisesta tunnemuistosta), ja siksi myös kokee väkivaltaa oman puolisonsa taholta, tai syyllistyy siihen itse. Tai mies, joka on kokenut lapsuudessaan oman äidin tavalla tai toisella hylänneen hänet, saattaa löytää puolison, joka on tavalla tai toisella ”saavuttamaton”, esim.hyvin itsenäinen, tai hänellä on erilainen maailmankatsomus, jota mies ei voi hyväksyä, tai mies pelkää koko ajan, että tuo puoliso hylkää hänet, äidin tavoin. Tällöin miehen pienenä poikana kokema pettymys  – ”vaikka rakastin äitiä, niin en kelvannut hänelle” –  manifestoituu ”mahdottomana rakkaussuhteena”, eli negatiivinen tunnemuisto aktivoituu. Ja myös tuon pienen pojan viha omaa äitiään kohtaan (viha on masennusta korkeampi, siis mielialaa kohottava tunnetila) manifestoituu hänen parisuhteissaan, ellei negatiivista tunnemuistoa ole tietoisesti neutraloitu, eli ”sammutettu ehdottomalla rakkaudella”.

Nykyisin puhutaan myös hyvin paljon ”narsisteista”, ja tällä negatiivisella persoonallisuuden määritelmällä saatetaan määritellä lähes kuka tahansa. Sillä jos joku  uskoo hänen oman puolisonsa olevan ”luonnehäiriöinen hirviö”, niin tuo puoliso myös ON sitä,  siis ainakin tämän määrittelijän itsensä seurassa. Ja tällä määrittelijällä on siis useimmiten valmis, negatiivinen tunnemuisto, joka saa hänet myös valitsemaan juuri sellaisen puolison, jonka hän voi määritellä ”narsistiksi”. Ihminen, joka löytää rinnalleen”narsistin”, vetää siis puoleensa negatiivisessa tunnetilassa olevia partnereita, ja myös pakottaa heidät pysymään noissa negatiivisissa tunnetiloissa – niin kauan, kun hän itse ylläpitää omaa, negatiivista uskomustaan.

Ja juuri siksi ns. narsisteista puhutaan ”taitavina näyttelijöinä ja huijareina”, jotka kykenevät esiintymään muiden ihmisten silmissä hurmaavina. Tämän ”narsistin” puolison pettymyksen, pelon ja vihan tunteet siis pakottavat ”narsistin” ilmentämään juuri sitä kuvaa itsestään, joka hänen puolisollaan on. Ja kaikki vastaavassa elämäntilanteessa elävät, negatiivisissa tunnetiloissa olevat ”narsistien” puolisot tukevat ja vahvistavat tätä ns. yleisesti hyväksyttyä ”totuutta” narsisteista. Mutta heidän kaikkien kokemus perustuu siis negatiivisiin tunnetiloihin, ja niiden luomaan negatiiviseen todellisuuteen.

Kyse ei siis ole siitä, etteivätkö näiden narsisteiksi kutsuttujen ihmisten negatiivisissa tunnetioissa tekemät ”pahat” teot, ja vaikkapa aggressiivinen tai ilkeä käytös olisi totta, vaan siitä, että nuo teot ovat olleet mahdollisia vain molempien puolisoiden tuntemien negatiivisten tunteiden vuoksi.

Jos siis olet joskus syyttänyt jotakin toista ihmistä narsistiksi, niin mieti, millaisiin ominaisuuksiin hänessä olet itse kiinnittänyt huomiota, ja miten olet siis pakottanut hänet toteuttamaan omaa, negatiivista  uskomustasi.

Jos kykenet tähän, niin olet todella taitava, tietoinen luoja. Olet nimittäin saattanut tavata tämän ”narsistina” näkemäsi henkilön ollessasi itse negatiivisessa tunnetilassa, tai sinulla on ollut runsaasti valmiita, negatiivisia tunnemuistoja edellisistä puolisoistasi, tai omista vanhemmistasi, ja olet siis vetänyt tätä henkilöä puoleesi negatiivisen tunnetilasi, eli negatiivisen tunnetaajuutesi seurauksena.

Kyse ei ole myöskään siitä, että sinun tulisi syyttää  itseäsi siitä, että olet ”tehnyt toisesta ihmisestä narsistin”, vaan kyse on vain siitä, että olet nähnyt hänessä jatkuvasti vain negatiivisia ominaisuuksia, positiivisten sijasta. Jokainen ihminen on perusolemukseltaan AINA täydellinen sielu!

Eli jos pyritkin arvostamaan tätä puolisoasi, keskityt vain hänen positiivisiin puoliinsa, katsot häntä aidosti ”korkeamman minäsi silmin”, ja pyrit tietoisesti pysymään korkeassa tunnetilassa – kun taas  tämä ”narsisti” tuntee pelkoa, koska et enää olekaan tunnetasolla hänen  vallassaan, eli  hän pysyy negatiivisessa tunnetilassa – niin eronne on väistämätön, mutta sinä et tunne kärsimystä eronne johdosta, koska siis tunnet ehdotonta rakkautta entistä puolisoasi kohtaan. Mutta jos taas tämä narsistiksi leimaamasi puolisosi muuttuukin korkean tunnetilasi seurauksena kuin taikaiskusta toiveidesi mukaiseksi, niin suhteenne jatkuu entistä paljon parempana. Ja tämä johtuu siis vain siitä, että sinä NÄET hänet nyt parempana!

Muista siis, että aina kun syytät toista ihmistä, mistä tahansa asiasta, ominaisuudesta tai käytöksestä, niin pysyt itse negatiivisessa tunnetilassa, ja mahdollistat ne asiat, joista tuota toista ihmistä syytät.

Mutta jos pyrit tuntemaan aitoa, täysin  pyyteetöntä rakkautta kaikkia kohtaamiasi ihmisiä kohtaan,  niin he kaikki ilmentävät sinun seurassasi vain omaa korkeinta olemustaan. Ja jos he eivät kykene ilmentämään korkeinta itsessään, vaan pysyvät negatiivisissa tunnetiloissa, niin he eivät voi olla kanssasi tekemisissä. Vetovoiman laki tekee sen mahdottomaksi.

Kun siis olet resonanssissa oman korkeamman minäsi, eli korkean tietoisuuden, puhtaan positiivisen energian, ja ehdottoman rakkauden kanssa, olet suunnattoman paljon vaikutusvaltaisempi ja voimakkaampi, kuin yksikään negatiivisessa tunnetilassa oleva toinen ihminen. Rakkaus sammuttaa aina vihan.

Ja puhtaan rakkauden tunnetilassa yksikään meistä ei ole ”narsisti”, vaan oman mittaamattoman arvonsa tunteva, ja myös jokaista toista ihmistä arvostava ja kunnioittava.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *