Olosuhteista riippumaton rakkaus ja ilo ei ole koskaan turhaa haihattelua

Taivaanrannan maalarit ja unelmoijat menestyvät, toteuttavat unelmiaan, ja kokevat onnellisuutta, kun taas realistit kokevat niin sanotun realisminsa konkreettisesti todellisuudeksi, ja jäävät paikalleen, koska he uskovat  itse, että heidän todellisuutensa ei voi muuttua.

Moni vetovoiman lain teoriassa ymmärtäväkin ajattelee, että jos pyrimme tuntemaan olosuhteista riippumatonta – siis  ainakin osittain ”katteetonta”- iloa ja rakkautta, niin me vain ikään kuin SIEDÄMME kurjaa elämäämme paremmin, koska olemme iloisia, mutta elämä ja olosuhteemme itsessään pysyvät kurjina.

Jos ajattelet näin, niin et ajatuksesi hetkellä usko vetovoiman lakiin, siis tunnetaajuustasolla. Toivot, että se toimisi, mutta et juuri nyt muista sellaisia tilanteita, joissa se olisi toiminut niin näkyvästi, että se olisi todella vakuuttanut sinut. Ja miksi et muista tuollaisia tilanteita juuri nyt? Siksi, että tunnetaajuutesi on matala, korkeintaan toiveikkuuden taajuudella. Ja siksi, että ilomme ja rakkautemme sallima hyvinvointi ei koskaan putoa yhtäkkiä ”taivaasta”, vaan me sallimme sitä aina vähitellen, tunnetaajuutemme kohoamisen tahdissa. Ja siksi koemme harvoin valtavia, vavisuttavia, ihmeen kaltaisia onnistumisia.

Kaikkein rikkaimmatkin ihmiset maapallolla vain uskovat omaan vaurauteensa, ja pitävät sitä täysin normaalina olosuhteena, eli he eivät koe jatkuvasti suunnatonta haltioitumista rikkaudestaan. Ja on myös todella paljon upporikkaita ihmisiä, joille raha ei tuota juuri lainkaan onnellisuuden tunteita. Heidän mielialansa pysyy matalana jostain aivan muista syistä, kuin varattomilla ihmisillä, ja he saattavat kadehtia itseään paljon köyhempiä ihmisiä, joilla on elämässään jotakin sellaista, mitä heillä itsellään ei ole. Heillä on siis rahaa, koska he uskovat rahaan, eivätkä pelkää sen menettämistä – mutta raha ei myöskään tee heitä tyytyväisiksi, koska heidän omat, todelliset  toiveensa, eivät liity rahaan. Kaikki hyvinvointi elämässä on siis AINA täysin suhteellista.

On  myös aina täydellinen harha ajatella, että ”kun vain jonakin päivänä saavutan suuren unelmani, josta olen haaveillut jo niin tuskastuttavan kauan, niin SILLOIN olen vihdoin onnellinen”. Sillä kun saavutat tuollaisen unelman, niin se tuntuukin itsestäänselvältä, seuraavalta loogiselta askeleelta, ei siis enää ”suurelta”. Ja kun olet sen saavuttanut, niin vaikka arvostaisitkin sitä, minkä vihdoin tavoitit, niin toivot jo jotakin muuta.

Mutta elämämme ei tarvitse tästä huolimatta olla jatkuvaa turhautumista, jatkuvaa ”puutteen ja vaillinaisuuden tunnetta”, vaan  voit olla onnellinen ja tyytyväinen ihan joka hetki. Ja tämä on mahdollista, jos havaitset elämäsi tarjoamat ihmeet, ja arvostat niitä kaikkia.

Ihmeitä tapahtuu nimittäin elämässäsi ihan koko ajan. Et vain aina havaitse niitä, etkä osaa arvostaa niitä, koska pidät niitä itsestäänselvyyksinä. Elämässäsi ei kuitenkaan ole koskaan MITÄÄN itsestäänselvää! Vetovoiman laki on ainoa asia, joka pitää sinut esimerkiksi juuri nyt hengissä. Olet hengissä vain siksi, koska uskot hengissäolemiseen.

Ilo siis mahdollistaa iloa tuottavat kokemukset. Rakkaus vetää puoleesi rakkautta. Arvostuksesi vetää puoleesi asioita, joita voit arvostaa. Vaurauden tunne tuo luoksesi asioita, jotka lisäävät vaurauden tunnettasi.

Aito ilo ja puhdas rakkaus eivät kuitenkaan ole alkoholin tyyppisiä huumaavia aineita, joita seuraisi pettymys, syyllisyys ja krapula – ne eivät siis ole ”hetken hurmaa”, vaikka nuo tunteet kestävätkin vain juuri niin kauan, kuin noita tunteita itse tunnet. Vaan ilo ja rakkaus tuovat elämääsi myös konkreettisia asioita: Iloa tuottavia ihmissuhteita, aineellista hyvinvointia, onnistumisia, menestystä, nautinnollisia ympäristöjä, kauneutta , elinvoimaa  ja terveyttä.

Ja tunnetilasi, jota tunnet juuri nyt, kertoo sallimisesi tilan, eli sen, vastaanotatko toiveitasi, vai ei-toivottua.

Jos sinulla on ongelmia, mutta arvostatkin ongelmiasi ”tienviittoina”, selkeyttävinä suunnannäyttäjinä, niin ongelmasi muuttuvat kuin taikaiskusta arvokkaiksi.

Kun arvostat ”rihkamaa”, niin se muuttuu kullaksi. Kun arvostat parisuhdettasi, oli se aivan millainen tahansa, niin se tuottaa sinulle iloa ja tyydytystä, tai löydät uuden parisuhteen, jota voit arvostaa. Kun arvostat perhettäsi, sukuasi ja ystäviäsi, niin hekin arvostavat sinua. Kun arvostat velkojasi, niin ne muuttuvat rikkaudeksi.

Jos tunnet olevasi ”jumissa” ei-toivotussa elämäntilanteessasi, niin olet tuossa jumissa vain juuri niin kauan, kuin itse uskot olevasi  jumissa.

Usko rakkauteen, älä vihaan, katkeruuteen ja yksinäisyyteen.

Usko vaurauteen ja rajattomaan runsauteen, älä köyhyyteen.

Usko terveyteen, älä sairauteen.

Usko elämään, älä pelkää kuolemaa.

Sinä Olet Luoja. Sinä olet kaikkivoipa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *