Sinun ei tarvitse koskaan luopua omista unelmistasi muiden ihmisten vuoksi

Todellinen rohkeus on rohkeutta olla uhrautumatta muiden ihmisten puolesta, ja olla tuntematta empatiaa ja sääliä – olla siis pelkäämättä toisten ihmisten, ja heidän ehdollisen rakkautensa  menettämistä.  Suurin osa ihmiskunnasta estää kuitenkin omat unelmansa, tuntemalla empatiaa. Empatia on kuitenkin negatiivinen tunnetila, joka tuntuu usein olevan eduksi sosiaalisissa suhteissamme, mutta totuus on, että empatia estää omat, todelliset unelmamme. Ja empatia estää myös parisuhteessa elävien yhteiset unelmat.

Empatia on siis matala tunnetila, puhdas myötätunto korkea. Jos olet empaattinen toista ihmistä kohtaan, niin sinä ikään kuin loukkaat häntä ajattelemalla, että hän ei  itse kykene luomaan itselleen toiveidensa elämää, vaan tarvitsee siihen apua sinulta.

Meidän ei  tarvitse koskaan luopua mistään sellaisesta, mitä todella rakastamme, saavuttaaksemme unelmiamme.

Jos siis elät parisuhteessa, ja sinulla ja kumppanillasi näyttää olevan yhteensopimattomia unelmia, niin et koskaan tule tuntemaan onnellisuutta, jos tunnet sääliä kumppaniasi kohtaan, ja teet jatkuvasti kompromisseja, jotka tuntuvat sinusta itsestäsi ”menetyksiltä”. Ja jos nyt luet tätä negatiivisessa tunnetilassa, niin protestoit: ”Eikö meidän siis tule ottaa lainkaan huomioon toinen toisiamme? Pitääkö meidän olla itsekkäitä narsisteja, ollaksemme onnellisia?”

Huomaa, että tuo kysymyksesi on siis negatiivisen tunnetilan inspiroima. Jos olet korkeassa tunnetilassa, niin et pidä omanarvontunnetta, ja omiin unelmiin uskomista ”narsismina”, vaan ymmärrät, että ehdoton rakkaus mahdollistaa kaikkien ihmisten kaikkien unelmien toteutumisen,vaikka ne olisivatkin näennäisesti ristiriidassa keskenään. Eli omien, todellisten toiveidemme olemus, ja kumppanimme todellisten toiveiden olemus yhdistyvät, ihmeellisellä tavalla. Ehdoton rakkaus siis ratkaisee kaikki ongelmat, aina.

Eli jos todella haluat olla onnellinen, ja rakastat myös puolisoasi täysin ehdoitta, ja haluat myös hänen olevan onnellinen, niin keskityt tärkeimpään ihmissuhteeseesi, eli suhteeseen oman, korkeamman minäsi kanssa. Eli pyrit pysymään korkeassa tunnetilassa silloinkin, kun kanssaihmisesi on negatiivisessa tunnetilassa. Hän nimittäin ei ole negatiivisessa tunnetilassa siksi, että hän inhoaisi ja vihaisi sinua, vaan todellinen syy hänen pahaan oloonsa on PELKÄSTÄÄN se, että hän on itse erossa omasta, korkeammasta minästään. Sinulla, sinun persoonallasi, ja sinun käytökselläsi, ei ole mitään tekemistä hänen negatiivisen tunnetilansa kanssa.

Luomme aina täysin vapaasti itse oman todellisuutemme. Eli kaikki olosuhteet – ja myös muut ihmiset ympärillämme ”olosuhteina”- ovat aina vain tekosyy sille, että olemme itse negatiivisessa tunnetilassa, jolloin koemme negatiivisia kokemuksia, ja estämme positiiviset.

Ja tämä johtuu siitä, että erillisyytemme muista ihmisistä on pelkästään näköharha. Jos kumppanisi on matalammassa tunnetilassa, kuin sinä, niin hän intuitiivisesti tietää, että hänenkin tulisi olla sinun laillasi korkeassa tunnetilassa, mutta koska hän ei tietoisesti tiedosta tätä, niin hän syyttääkin sinua.

Älä myöskään koskaan SAARNAA negatiivisessa tunnetilassa olevalle ihmiselle, kuinka hänen tulisi olla ”iloisempi ja positiivisempi”, sillä sanasi vain korostavat tuolle negatiivisesti tuntevalle sitä tosiasiaa, että hän ei todellakaan OLE juuri nyt positiivinen. Sanat eivät koskaan opeta ketään, vain kokemus. Eli voit tuollaisessa tilanteessa keskittyä vain myötätunnon kokemiseen, eli huolehtia siitä, että pysyt itse korkeassa tunnetilassa. Tarvittaessa voit ”sulkea korvasi” negatiivisen ihmisen puheelta, kunhan et tee sitä mielenosoituksellisesti, esimerkiksi poistumalla näyttävästi ja närkästyneenä paikalta, sillä silloin omakin tunnetilasi on matala, ja teatraalinen, ja tuota toista ihmistä halveksiva eleesi, heittää vain ”bensaa liekkeihin”, eli riita yltyy!

Todella vaikeissa ihmissuhdetilanteissa (jos tunnet vaikkapa itse voimakasta syyllisyyttä, jolloin toinen ihminen syyttää sinua rajusti)  tehokas keino ”sammuttaa riita” on ottaa paperi ja kynä, ja keskittyä kirjoittamaan positiivisia asioita vihaisesta kanssaihmisestäsi. Mutta tämä menetelmä vaatii jonkin verran harjoittelua, koska tuon arvostuksen tunteen tulee olla täysin aito, muuten kyse ei siis ole aidosta korkeassa tunnetilassa pysymisestä, vaan arvostamisen teeskentelystä. Jos kykenet meditoimaan vaikeissa tilanteissa, niin myös meditaatio kohottaa tunnetilaasi automaattisesti. Monet pienet lapsethan osaavat luonnostaan tuon ”poistumisen mielikuvitusmaailmaan”, jos he kokevat vaikkapa paljon riitelyä perheessä. Eli pienillä lapsilla on vielä tieto siitä, että tunne-elämämme luoma todellisuus on vain havainto, eli aistiharha, josta voi myös milloin tahansa poistua, jos tuo ns. todellisuus  tuntuu epämiellyttävältä.

Luot joka tapauksessa jokaisesta negatiivisessa tunnetilassa olevasta läheisestäsi aina  välittömästi ”paremman version”, havaitessasi heidän negatiivisuutensa, ja kun sitten olet taas korkeassa tunnetilassa, niin voit vastaanottaa tuon ”toiveidesi version” elämääsi. Tästä syystä moni parisuhde on jatkuvaa, väkevän rakkauden ja syvän vihan aallokkoa, mutta muista, että näin ei suinkaan tarvitse jatkua ikuisesti. Sillä kukaan ihminen ei koskaan riitele yksin, ja köydenvetoon tarvitaan aina vähintään kaksi ihmistä. Eli jos haluat itsellesi harmonisen parisuhteen, niin harjoittele itse tunteidesi hallintaa – ei siis toisen ihmisen SIETÄMISTÄ, vaan ehdotonta rakkautta – jolloin myös kumppanisi negatiiviset tunnetilat vähenevät, vetovoiman lain vaikutuksesta. Ja jos taas hän ei halua luopua vihastaan ja katkeruudestaan, niin tulet löytämään itsesi kanssa samalla, korkealla tunnetaajuudella viihtyvän uuden kumppanin. Sillä samanlainen vetää universumissa aina puoleensa samanlaista.

Ehdottomasti rakastava voi siis ainoastaan voittaa elämässä, ei koskaan hävitä.

Elämämme ainoa tarkoitus on ilo.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *