Miten tuntea itsensä ahkeraksi?

Yleisesti ottaen olen aikatauluttamisen rakastaja ja organisoin kaiken. Niin olen tehnyt tälläkin viikolla joka päivä, kuitenkaan aina onnistumatta aikataulun noudattamisessa. Syksyn pimeys ja kylmyys ovat tehneet musta laiskan ja tehottoman ihmisen, joka ei saa hommia tehdyksi. Oli sitten etäpäivä tai ihan perinteinen luentopäivä, sama ongelma kohtaa minut aina. En saa hommia tehtyä. 

Saan paremmin hommat tehdyksi aina sitten, kun pääsen alkuun. Kun saan jonkun homman tehtyä ja käynnistyttyä, seuraava jo näyttää paljon mielenkiintoisemmalta. Kuitenkin se hommien aloittaminen on vaikeaa, etenkin jos listassa on monen sivun esseitä tai pitkiä laskutehtäviä. Olen huomannut tähän auttavan yksinkertaisen pienen asian. 

Kirjoitan nykyään to-do-listaani muutkin asiat, kuin juoksevat kouluhommat. Laitan kaiken listaan, alkaen vuokranmaksusta aina auton pesuun saakka. Jos oikein laiskottaa, laitan listaan tiskaamisen tai sängyn petaamisen. Sitten kun olen saanut pari hommaa tehdyksi, jatkan aina seuraaviin paljon suuremmalla innolla. Vaikeinta minulle on se aloittaminen.

 Illalla kun katson listaani, minulla on ahkera ja aikaansaanut olo, vaikka näin ei välttämättä edes olisi. Loistavaa itsensä huijaamista, mutta saa minut toimimaan tehokkaammin ja saamaan asiat tehtyä ajallaan. Kannattaa ehkä sunkin kokeilla, jos kamppailet saman ongelman kanssa 🙂

x

-S

tyo-ja-raha tyo opiskelu
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *