Hauskaa kiireetöntä talven jatkoa!

Viimeksi kirjoittelin kiireisestä elämästäni ja yrityksestäni saada taas niin sanotusti hommat haltuun ja ottaa oman elämäni kontrolli takaisin itselleni. Kuten kerroinkin, niin lopetin jokaisessa mahdollisessa tilaisuudessa juoksemisen ja se todella toimii. Olen todella sosiaalinen ja tykkään harrastaa kaikenlaista, mutta liika on liikaa. Meillä on kuitenkin vain 24 tuntia vuorokaudessa ja jos ajattelee, että töissä menee 8h ja nukkuessa toiset 8h ja työmatkoihin ja muuhun tunti tai pari vuorokaudessa, niin se jäljelle jäävä 6 tuntia ei ole paljoa. Varsinkaan, jos siihen yrittää mahduttaa kaiken mahdollisen.

Kiireinen elämä ei sinänsä ole paha asia, mutta mikäli siitä tulee pelkkää suorittamista, niin silloin elämästä helposti katoaa mielekkyys. Mikäli ainoa syy raahautua sinne spinningtunnille on se, että on jo maksanut siitä ja ei halua heittää rahaa hukkaan, niin kannattaa harkita omia aikatauluja uudelleen. Toki taloudellinen puoli on osa kokonaisuutta, mutta harvoin se maksettu salijäsenyys toimii niin isona kannustimena, että jos homma ei muuten huvita, niin se kyllä todennäköisesti jää silloin vähemmälle.

Mikäli koet, että elämä on liian hektistä ja et meinaa saada millään kalenteriasi kuriin, niin apua on myös tarjolla. Jos haet googlesta hakusanalla life coach, niin saat paljon mielenkiintoisia tuloksia. Nämä life coachit ovat tavallaan sellaisia tsemppareita, joiden tehtävänä on auttaa sinua nauttimaan arjesta ja saamaan elämäsi takaisin raiteilleen, jos on alkanut tuntua siltä, että homma on vain jatkuvaa suorittamista. Suomalainen termi kyseiselle tsempparille taitaa olla elämäntaidon valmentaja. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että näitä valmentajia on erilaisia ja osa on erinomaisia ja osa sitten, no, ei niin erinomaisia. Myös Yle kirjoitti aiheesta jo 6 vuotta sitten ja juttu ei ollut kovinkaan ylistävä. Ylen juttuun pääset täältä.

Eli heiltä saattaa saada vinkkejä ja neuvoja, mutta aina kaikkea ei kannata ottaa kirjaimellisesti. Toki muutoksen tulee aina lähteä itsestä ja näiden tsemppareiden avulla voi sitten ottaa sen seuraavan askeleen.

Myös ruokavalion muutoksilla saa paljona aikaan. Nimittäin rasvaiset ja epäterveelliset ruoat ja liika alkoholi aiheuttavat sen, että energia ei meinaa millään riittää ja varsinkin jos kalenteri on täynnä ja syö vielä huonosti, niin oravanpyörä on valmis.

Tietyillä ravintolisillä saa huomattavaa hyötyä, jos ei ennätä vaikka syömään kunnolla. Olemassa on jopa varsinaisia ateriankorvikkeita, mutta myös proteiinipatukat ja pirtelöt toisinaan käyvät välipalan tai jopa aterian korvikkeeksi, mutta toki monipuolinen ja terveellinen ruokavalio on kaiken alku ja juuri.

Vielä kertauksena haluan mainita, että joku saattaakin saada apua arjen sujumiseen tsempparilta, mutta he eivät ole varsinaisia terapeutteja ja mukaan mahtuu kaikenlaista kulkijaa eli terveen järjen käyttö on sallittua ja jopa suotavaa…

 

hyvinvointi terveys mieli liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *