Ciao Italia

Eilinen päiväavautui helteisenpänä koko viikon aikana. Aamutoimet yms. askareet, lounas ja koska ei ollut tarpeeksi lämmin päätimme ruveta tekemään aprikoosihilloa, ainakin sadasta kilosta aprikooseja. Aprikoosit olivat vaurioituneet jollakin tavalla, olivat päältä kovinkin täplikkäitä. Eli jouduimme kuorimaan kaikki sekä poistamaan kivet. Tätä ennen olin keittänyt kaikki hillopurkit tulikuumassa vedessä 20 minuttia. Kattilaan mahtui 6-8 hillopurkkeja ja niitä riitti. Tämän jälkeen teimme itse soseen jonka purkitimme ja käänsimme ylösalaisin, tämän jälkeen keitin purkit hilloineen uudestaan 20 minuuttia. Lopuksi tuloksena mahtavan näköistä hilloa ja sormet palaneita, monimutkaisten keitto operaation jälkeen. Olimme lähdössä klo 18.30 konserttiin joten kiirettä piti, että saimme hommat hoidettua. Ylläty, yllätys, kymmenen minuuttia aikaisemmin isäntä tuli sanomaan, että emme pääse lähtemään. Tyttärellä on kuumetta ja näin ollen emme voisi nauttia konsertista, joten päätimme kaikki jäädä kotiin. 

Myös kokkikurssi on siirretty täksi päiväksi, perjantaiksi. Täällä nämä aikataulut ja kaikenlaiset menot saattavat saada yllätyksellisiä käänteitä. 

Eilinen päivä oli mahdottoman helteinen, emme pystyneet syömään illallista ulkona klo 20.00 aikoihin. Täällä on ihastuttava siivooja rouva nimeltä Patricia, pälpättää italiaa ja on ihanan eloisa. Viime yönä minua oli purrut ’zanzara’ joka oli tehnyt tuhoaan oikeaan käsivarteeni, hän teki diagnoosia onko se joku pienempi vai suurempi hyttynen tai jokin muu, ja milloin tämä on mahdollisesti saattanut tapahtua. Heti aamusta läksin pharmaciaan lääkitsemään itseäni, ostinkin kortisonipitoista salvaa puremiin. 

Huomenna pidän vapaapäivän, laitan aamusta asiat kuntoon ja sen jälkeen lähden Ligurian rannikolle tapaamaan viimekesän ystäviäni. Tietysti jos kaikki menee hyvin tältä osin ja auto käynnistyy jne. on vielä monta estetettä ylitettävänä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *