Ciao Italia

Kokkikurssillemme osallistui saksalainen ja tanskalainen pariskunta. Teimme perinteisiä italialaisia alkupaloja sekä pähkinäkakun. Pienessä keittiössä yhteensä seitsemän ihmistä tekemässä, hiki virtasi kaikilla. Kokkina toimi kylällä asustava ammattiylpeä rouvashenkilö. Vähäeleisesti ja osittain myös vähäsanaisesti hän ohjasi ryhmäänsä. Lopuksi vieraat nauttivat tuloksistaan illallisella. Mekin saimme isäntäperheen kanssa osamme maistiaisista. 

Eilen aamusta hoitelin työtehtäväni niin, että pääsin ajoissa lähtemään Liguriaan. Ajomatkaa taipaleellekertyi noin 1 tunti 20 minuuttia, omalla GBS:llä matka taittui loistavasti, tien ollessa paikoin hyvinkin kiemurainen. Mutkissa kun on tapana oikaista ihan mukavasti, eli se joka on sisäkaarteessa niin kannattaa ajaa jo pientareen kautta! Ja arvatkaa mitä tapahtuu kun vastaa tulee kuorma-auto tai rekka, sitä mietitään tapauskohtaisesti. 

Päästyäni perille käväisin jäätelöllä ja piristävällä juomalla tutussa Bar Ginassa. Tarjoilija muisti minut viime kesältä. Kävin tervehtimässä kylän tutut ja ostamassa Amaretti -keksejä Govoneen vietäväksi. Sitten jo huristelin agriturimoon tapamaan ystäviäni viime kesältä. Söimme yhdessä lounasta ja turisimme kuulumiset. Tämän jälkeen siirryimme suuren pajun alle vilvoittelemaan ja jatkamaan ihmettelyä, Francon siestatessa riippukeinussa. Hetken päästä paikalle viiletti Francon poika Simone joka otti puutarhaletkun ja suihkutti nukkuvan päälle kylmää vettä! Ja samalla hän suihkutti kaikki vieraatkin, siitäkös riemu syntyi. Menin Elisan kanssa tallille ja sinne kokoonuimme kaikki naiset juoruilemaan vuoden tapahtumia. Tilalla oli kaikki ennallaan samalla tavalla kuin viime vuonnakin, pienen pieniä muutoksia lukuunottamatta. Joimme lähtönni kunniaksi vielä kupposet teetä ja niin oli päivä näissä merkeissä vierähtänyt. Pieni haikeus iski kun tein lähtöä, mutta sovin että menen ensi viikonloppuna sadonkorjuujuhlallisuuksiin sinne uudestaan.

Paluumatkalla kävin vielä pikaisesti eläinlääkärillä, jossa oli täysi tohina päällä. Rossana oli leikannut nurmet ja siistinyt piha-alueet, koska tänään hänelle tulee kolleegat sairaalasta juhlimaan puutarhaan ja tekemään pizzaa. Paluumatkalle lähdin illan sarastaessa ja olin kotona noin 20.30 aikoihin. Hyvä aika tulla, koska nautimme illallisen klo 22.00 tähtitaivaan alla terassillamme, lämpötilan ollessa vielä tuolloin 28 asetta!

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *