Ciao Italia

Ihmisiä tulee ja menee, vanhat lähtevät ja uudet tulevat tilalle. Päivät muuttuvat kokoajan helteisimmiksi, tänään oli jotenkin helpompaa jopa tuntui aamusta viileältä? Yritän ehtiä altaalle ennen kuin tanskalainen rouva aamu-uinnille, klo 7.30. Tänään huhkin oikein kunnolla, piti siis kiirettä koko päivän. Jos palastelen tonttiamme niin talo sijaitseen ensimmäisellä tasolla, toisella tasolla viikunapuu ja aurinkoterassi, kolmannella tasolla uima-allas osasto. Neljänneltä tasolta alkaa viiniviljelmät. Tuntuu siltä,  että olisin kivunnut tänään jälleen kerran miljoona rappusta. Joku päivä kun muista ja ehdin lasken askelmat huoneestani altaalle. 

Kakkostasolla sijaitsee mahtava viikunapuu jonka hedelmät ovat valtavan kokoisia, keräilin tänään hedelmiä talteen illallisen jälkiruoaksi. Osassa hedelmiä öltökät ovat iskeneet pahemman kerran. Tänään kävi tutustumassa paikalliseen ’Citymarkettiin’ ja tuntui kuin olisin ollut Liisa Ihmemaassa, olisin voinut hyvin viettää kaupassa koko päivän tutkiessa hintoja yms. Teimme hankintoja kokonaisen kärryllisen verran ja laskua kertyi 120,- euroa, tässä oli mukana kinkut, juustot, pesuaineet, lohet yms. = halpaa on.

Olin lupautunut tekemään illallisen, paistettua lohta, keitettyjä porkkanoita lisättynä tilkalla hunajaa ja kermaa, keitettyjä piiiitkiä papuja valkosipulin ja oliiviöljyn kera. Isäntäni kysyi missä muodossa aion lohen valmistaa, hän lähtee etsimään sen mukaista viiniä kellarista! Löytyikin täydellinen. Ruokani maistui kaikille, erityisesti porkkanat tyttärelle. Kuuntelimme mahtavaa musiikkia Antony and the Johnsons ja nautimme camomillaliköörit terassilla, voiko parempaa ollakaan ja tietysti lämpötilan ollessa 30 asetta. 

Huomenna tulee meille vieraita Luganosta, keskiviikkona pidetään grillibileet 10 hengelle, joihin olen luvannut tehdä antipastot sekä tänään tekemiäni papuja valkosipuliliemessä. Erittäin haastavaa, kuten huomaatte.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *