Ciao Italia

Vuosi on mennyt siivillä ja Sissisimasuu jatkaa matkaansa Italiassa kesän 2016, tällä kertaa Piemontessa. Matkani ensimmäinen etappi olikin mitä onnistunein ja vaivattomin alkuperäiseen suunnitelmaani nähden. Tapasin tuttuja lentokoneessa ja sain bussikyydin Albaan jonne 30 hengen seurue oli menossa joogakurssille pidennetyksi viikonlopuksi Riikka ja Jyrki Sukulan tilalle. 

Tilani rouva haki minut Albasta ja ajoimme pikkukylällemme kotiin. Isäntäperhe pitää täällä Piemontessa pientä B&B jossa on 10-12 huonetta, talo on kauniisti restauroitu ja kaikki ympärillä on kaunista, maisemista puhumattakaan. Perheeseen kuulu myös isoäiti sekä teini-ikäinen tytär, koira jolla on 24/7 syyhy ja joutuu kulkemaan ämpäri päässä. Yhdessä yritämme mennä rappusia ylös tai alas niin ei siitä oikein tahdo tulla mitään ämpäri päässä! Myös kissalla on oma paikkansa perheessä, leijua ympäriinsä johtuen siitä että se on NIIN UJO. Uskaltaa kuitenkin tuijotella minulla milloin mistäkin raosta, heti kun otan kontaktia niin ottaa jalat alleen. 

Täällä miehet eivät oikeastaan tee mitään kovin raskasta, on se sitten työtä tai kantamista, eikä muutenkaan mitään kovin pitkäkestoista. Eilen kun tulin niin kannoimme rouvan kanssa yhdessä matkalaukkuni 26 kiloa yläkertaan miljoonan rappusen kautta.  Illalla kun sänkyni piti koota ja se oli täysin mahdoton tehtävä 50 asteen helteisessä huoneessani. Se loppuikin sitten hyvin nopeasti, siinä sitten istuin ja ihmettelin kolmen ruuvin kanssa!

Tänään aamusta lämpötila on ollut 30-35 tietämillä, kovin montaa tuntia aamupäivällä ei jaksa töitä tehdä kuumuuden vuoksi. Olen jo hoitanut puolet päivän töistä aamulla ja vielä odottaisi toinen puolikas iltapäivällä. Tällä hetkellä talo on täynnä vieraita. Isännällä oli eilen syntymäpäivät 60-vuotta ja hän on saanut pianon lahjaksi, nyt hän harjoitteleekin kovin soittamista. Ei ole vielä ’kissanpolkkaa’ ruvennut pimputtamaan. Nytkin hän soittaa viereisessä huoneessa joka kuulostaa mielestäni oikein hyvältä.  

Illalla lähtivät isäntäparini konserttiin ajoissa, konsertin piti alkaa klo 21.00, yllätys yllätys alkoikin 22.30. Kävin koiran kanssa kävelyllä metsässä jossa viileämpää kuin kylässä. Hieman haasteeksi muodostui koiran kanssa se että, piti saada ämpäri pois päästä ja ämpäri päähän! Onnistuihan se kuitenkin. Kävin myös katsomassa kylän elämää ja olin ajatellut mennä pienelle aperitiiville, mutta ei ollut kylän elämää! Joten joutuin nukkumaan.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *