Yön yli sämpylät

Mietin mitä leipoisin naapureille kiitokseksi hyllynripustusavusta, kun vastaani tuli taas yksi resepti yön yli jääkaapissa kohoavista sämpylöistä. Mikä sen ihanampaa kuin saada heti aamusta tuoreita sämpylöitä? Siispä testiin lähti variaatio Veikeän Verson ja Sikke Sumarin sämpyläresepteistä.

20131025_0020m.jpg

 Yön yli sämpylät (14 kappaletta)

7,5 dl kylmää vettä

25g tuorehiivaa

1,5 tl ruususuolaa (vähän vähempikin olis riittänyt)

3 dl ruisjauhoja

3 dl sämpyläjauhoja

n. 6,5 dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva ja suola veteen. Lisää jauhoja vähän kerrallaan. Taikinan on tarkoitus jäädä löysäks. Tähän voi laittaa mitä vain jauhoja kaapista löytyy. Sikke suosittelee kuitenkin pitämään vehnän määrän puolena, jotta ajat ja lämpötilat pysyvät samana. Laita taikina jääkaappiin yöksi leivinpaperilla ja keittiöpyyhkeellä peiteltynä.

Aamulla kauho taikinasta isoilla lusikoilla sämpylöiksi sopivia kekoja pellille. Paista sämpylöitä uunissa 225 asteessa noin puoli tuntia. Älä säikähdä sämpylöiden kovaa kuorta, sen kuuluukin olla rapea. Sisältä löytyy kuitenkin ihanan pehmeä yllätys. Älä peitä sämpylöitä liinalla tai säilö niitä muovipussissa, jotta kuoren rapeus ei katoaisi. Ja ei kun herkuttelemaan heti aamutuimaan!

Ensi kertaa varten täytyy varata kaappiin myös Veikeän Verson käyttämää kaurajauhoa.

Kommentit (6)
  1. Yli Yön Sämpylät | Iltalehti Uutiset Ulkomaat
    14.9.2020, 11:50

    […] Yön yli sämpylät – Sitähän voi kypsytellä | Lily – Yön yli sämpylät – Sitähän voi kypsytellä | Lily – Mietin mitä leipoisin naapureille kiitokseksi hyllynripustusavusta, kun vastaani tuli taas yksi resepti yön yli jääkaapissa kohoavista sämpylöistä. […]

  2. Sikke Sumarin Sämpylät | Pieksämäki Uutiset
    15.7.2020, 13:15

    […] Yön yli sämpylät – Sitähän voi kypsytellä | Lily – Sikke Sumarin Sämpylät | Keskisuomalainen Uutiset. 26.4.2020, 19:59 [. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *