Här är jag // Täällä ollaan
Hejsan! Det har varit väldigt tyst här på blogen men än har jag inte glömt bort er. Vi har varit på resande fot hela veckan och igår njöt vi av vårsolen hemma på gården. Tvättade och böt däck till bilen (eller jag tvätta och gubben böt däcken). Gårdagen var även ett strålande bevis på att män inte kan göra två saker samtidigt. För min gubbe är det tydligen o m ö j l i g t att prata med grannen samtidit som man pysslar med bilen. Varjegång någon öppnar munnen stelar han och slutar arbete. Inte så konstigt att hela proceduren kan sist och slutligen ta 6 timmar!! Kan inte fatta! (och andra sidan tyckte jag det var intressant att iakta två män som pysslar om sina ”barn”).
Förresten har ni testat på dessa gudomligt goda rågbröds knäckisar? Lätta att framställa och ack så goda. Allt du behöver är rågbröd (bäst är de bitarna som lägat länge i brödpåsen och som man inte riktigt skulle vilja äta mer), vitlök, olivolja, smör och salt. Smörja in rågbrödsbitarna i smör-olivolja-vitlöksröra och strö på (finger)salt. Grädda i 200 grader i ca 10 minuter beroende på hur knapriga brödbitar du vill ha. Och voilá!
—
Ihanaa sunnuntaita kaikille. En ole unohtanut teitä, kunhan ollaan oltu reissunpäälllä koko viikko. Eilinen päivä vierähti ulkona autoa pölynimuroidessa ja pesemisessä. Mies vaihtoi myös kesärenkaat ja samalla päätettiin että talvi on virallisesti ohi tältä kertaa.
Oletteko muuten jo testanneet näitä suussa sulavia ruisnaksuja? Ehkä myös maailman helpoimmat ja nopeimmat valmistaa. Uuni vaan päälle 200 asteseen ja kaapista kaivat esille ruisleipää (parhaimmat naksut syntyvät niistä paloista jotka ovat jääneet leipähyllyn syvyksiin), voita, oliviöljyä, valkosipulia ja (sormi)suolaa. Te oliviöljy-valkosipuli-voisekoitus ja voitele ruispalat. Ripottele päälle (sormi)suolaa ja paistaa noin 10 minuttia. Voilá!