Elämäni aakkoset

Blogimaailmassa on tällä hetkellä pyörinyt postausaihe, jossa kirjoittajat listaavat elämänsä aakkosia. Ajattelinpa siis jakaa minun elämäni oleellisimmat asiat teidänkin kanssanne näin leppoisan sunnuntain kunniaksi! Here we go…(huom. jätin vaikeimmat kirjaimet suosiolla pois.)

 

A- Aamut. Aamut ovat minun omaa aikaani. Nautin aamuauringosta, rennosta tunnelmasta sekä siitä, että saan nauttia aamiaisen kaikessa rauhassa tietokoneen ääressä blogeja selaten. 

B- Bylly. Se kehonosa, johon ei koskaan olla tyytyväisiä. Ainakaan naisten keskuudessa. Naurattaa tämä nykyajan hysteria naisten berbereiden ympärillä, ihan kuin jokaisen naisen tulisi kyykätä 150kg ja omistaa takapuoli, jonka päälle voi asettaa kaljatuopin. (Toisaalta myönnän että suosikkiliikkeeni salilla pyörivät juurikin tämän gluteus maximuksen ympärillä…) Eli all in all pidän byllyistä, mutta vastustan liiallista fanaattisuutta näissä(kin) kasvatustalkoissa!

D- D-vitamiini. En syö montaa ravintolisää, mutta yksi niistä on D-vitamiini. Juha tilaa meille molemmille näitä Jenkeistä aina silloin tällöin. Otan kapselin ennen aamiaista, ison vesilasin kera. Kuuluu aamun rutiineihin.

E- Elämä. Se on täynnä mystiikkaa, suuria tunteita ja yllätyksiä. Elämän on tässä ja nyt ja yritän pitää tämän mielessä joka päivä, jotta muistan jokaisen hetken tärkeyden.

F- Fazerin sininen. Parasta suklaata maailmassa. Myös Fazerin kahvila on ihana, siellä on tullut istuttua monet herkkuhetket ystävien kanssa, ja viime kesänä kävimme syntymäpäivänäni syömässä kakkuakin kyseisessä paikassa. Nam!

G- Guessin laukkuni. Ensimmäinen varsinainen merkkilaukkuni, josta en luopuisi. Täydellinen koko, ruskea nahka ja kultaiset niittikoristelut tekevät tästä hyvin pitkälti minun tarpeisiini täydellisen laukun. En silti väitä, etteikö nainen tarvitsisi sen ”täydellisen” jälkeen enempää uusia laukkuja…. 😉

H- Herkuttelu. Ilman herkutteluja ja herkkuhetkiä elämäni olisi aika tylsää ainakin kulinaristisesta näkökulmasta. Herkkuja on monenlaisia, mutta niillä on monta tärkeää tehtävää mielenterveyden säilyttämisestä sosiaalisten suhteiden ylläpitoon jne. Nainen joka väittää ettei kaipaa mitään herkkuja valehtelee. 

I- Illat. Erityisesti kesän myöhäiset illat, jotka vietämme kahdestaan elokuvia katsellen. Illat ovat muutenkin meidän yhteistä aikaamme, jolloin vaihdetaan kuulumiset, syödään yhdessä ja puhutaan syvällisiäkin aina silloin tällöin. En tiedä mitään mukavampaa kuin käpertyä illan hämärtyessä oman murun kainaloon lempeän kesätuulen puhaltaessa ikkunasta. 

J- Juha. Oma muru. Tärkein ja rakkain maailmassa. Kumppani. Ystävä. Rakastaja. 

K- Kissat & Koirat. En osannut valita joten laitoin molemmat! 😀 Ihan mahtavia otuksia. Saatan viettää aamulla puolikin tuntia katsellen erilaisia kissa- ja koiravideoita Youtubesta (liikutun myös helposti eläinvideoista). Parhaita on hönöt kissat jotka säikähtävät, tai sitten koiranpennut. Pure love!!! Aion ehdottomasti hankkia vielä kissan tai koiran. Jokin pieni ja söötti koira tai sitten iso, läski kissa joka loikoilisi aina sängyssä. Tai ehkä molemmat…

L- Lenkkeily. Juostessa saa nollattua pään, ja on mukava kun maisemat vaihtuvat koko ajan. Kesällä ja alkusyksystä on parhaat juoksukelit, olen kauhea vilukissa joten talven tullen siirryn sisätiloihin. Uudet juoksusukat ja -trikoot takaavat tulevan kauden juoksuinnon, ainakin näin itselleni uskottelen.

M- Matkustaminen. Varmaan ainoa asia maailmassa, johon rahansa kannattaa käyttää. Muistot kestävät ikuisesti ja itsensä sivistäminen on aina mukavaa. Lomaa edeltävä hehkutus on jo sekin ihanaa, ja loman jälkeen voi aina palata matkakohteeseen uudestaan ja uudestaan muistojen kera. Se on ihan huikea ajatus, että ennen jotain matkaa sinulla ei ole ollut mitään realistisia mielikuvia kyseisestä paikasta. Matkan jälkeen suhtautuu aina uudella tavalla koko maailmaan. Seuraavaa matkaa odotellessa 😉

N- Naiset. Tai nainen. Tuo mystinen olento, jonka kanssa ei voi elää, mutta jota ilman ei myöskään voi olla. 😀 Naiseudessa ja naisena olemisessa on minusta jotain hirvittävän hauskaa. Nauran aina erilaisille naissukupuoleen ja sen stereotypioihin liittyviin vitseihin. En ymmärrä, miksi sukupuoliroolit ja niihin liittyvät asiat ovat jonkun mielestä vain huono asia. Minusta on ihan kiva, että meillä mies tekee enemmän tekniikkaan liittyviä asioita ja minä säästyn erilaisilta remonttihommilta. (Kompensoin tätä sitten keittiön puolella, haha!)

O- Oikeudenmukaisuus. Epäreilut ja kohtuuttomat ihmiset ovat mielestäni vastenmielisiä. Arvostan henkilöitä, jotka osaavat arvioida tilanteita aina muidenkin näkökulmasta ja voivat myös myöntää omat virheensä. Pyrin itsekin harjoittelemaan oikeudenmukaisuutta ja toimimaan mahdollisimman reilusti joka tilanteessa. Tietysti välillä menee metsään, mutta jokaisesta myönnetystä virheestä oppii taas uutta. Kukaan ei ole täydellinen, ja jokainen tekee virheitä. Viisaat pystyvät myöntämään virheensä, koska se tarkoittaa, että he pystyvät myös kritisoimaan omaa käyttäytymistään.  

P- Positiivisuus. Tätä me suomalaiset voisimme erityisesti harjoitella. Positiivinen elämänasenne muuten perusterveellä ihmisellä voi oikeasti vaikuttaa ihan hirveän paljon omaan elämänlaatuun. Olen esimerkiksi itse huomannut positiivisuudella olevan iso merkitys siihen, millainen tuleva päiväni on. Jos on itse valinnut positiivisen asennoitumisen, tämä myös usein heijastuu muihin ihmisiin- ja myös tarttuu heihin! 🙂 Yrmynaamalla ja äksyilyllä pilaa oman ja muiden fiilikset. Kuka haluaisi viettää aikansa negatiivisuuden keskellä?  

 

10314704_10203340752667070_8301322569907248745_n.jpg

Hymy on kaunein koriste ihmisellä 🙂

 

R- Rakkaus. Rakkaus toiseen ihmiseen, rakkaus asioihin, ilmiöihin, tv-sarjoihin, muotiin… Rakkaus on vahva tunne, enkä ole vielä itse edes varma, mitä kaikkea se merkitsee. Tiedän rakastavani, mutta se, miten rakkaus itsensä ilmentää, jaksaa varmasti yllättää koko elämän ajan. Vaikea edes purkaa rakkauden käsitettä, kun siihen liittyy niin paljon itselle vielä tuntemattomia puolia. Onneksi on aikaa oppia!

S- Saliharjoittelu. Liikuntamuoto, johon olen ollut enemmän tai vähemmän koukussa kolmisen vuotta. Vaikka välillä iskee pidempiä treenitaukoja, lähisalille meneminen tuntuu siltä, kuin menisi kotiin. Kehittyminen, uusien asioiden tajuaminen ja itsensä haastaminen ovat harjoittelussani tärkeitä. Lisäksi salilla pääsee purkamaan kaiken negatiivisen energian silloin kun on huonompi päivä. 😉

T- Tee. Lopetin kahvinjuonnin, ja nykyään juon vihreää teetä. Minulla on viha-rakkaussuhde vihreään teehen; toisaalta pidän siitä koska se on niin terveellistä, mutta toisaalta oikeasti hyvää vihreää teetä on vaikea löytää. Onneksi nyt onnistuin hankkimaan lähikaupasta siedettävää irtoteetä, ja iso kupillinen teetä käynnistää jokaisen aamun. (Töissä minulla on myös sitten erikseen oma pussi teetä.)

U- Unelmat. Unelmien rakentaminen ja haaveilu on minulle elämäsuola. Saatan viettää ajatusten parissa vaikka kuinka pitkään, kun alan suunnittelemaan ja haaveilemaan erilaisista asioista. Yleensä omat unelmani liittyvät perheeseen, matkustamiseen, asuntoihin. Kuitenkin melko arkisiin ja pieniin asioihin, sellaisiin jotka voivat myös toteutua. Pilvilinnoja olen huono rakentamaan, koska olen sen verran realistinen. Pieniä unelmia silti säilytän aina mielessäni. 

V- Vaatteet. Rakastan vaatteita ja muotia. Vaatteilla voi ilmaista niin paljon ja niin helposti, vaihtoehtoja on loputtomasti ja jokaisen tyyli on yksilöllinen. Työskentelen vaatteiden parissa joten saan hirveästi inspiraatiota ja uusia ideoita pukeutumiseen yleensä. Hankki vaatteensa sitten kirppiksiltä tai merkkiliikkeistä, varsinainen tyylikkyys syntyy vasta ihmisen asenteesta ja itsevarmuudesta. Pukeutuminen on taitolaji, jossa jokainen voi myös kehittyä!

Y- Ystävät. Vaikkei minulla olekaan kymmenittäin ystäviä, olen älyttömän kiitollinen ja iloinen niistä muutamasta läheisestä henkilöstä, joita voin kutsua ystävikseni. Ystävät tuovat meille hirveästi iloa ja uusia näkökulmia, sekä tarjoavat tukea ja lohtua vaikeina hetkinä. Perheen lisäksi nämä ystävät ovat tärkeä kannatteleva voima elämässäni ja tekevät siitä hirveän paljon hauskempaa!

Z- ZZzzzZZZZ… Nukkuminen on yksi lempiasioistani maailmassa! Se tunne, kun saat käpertyä viileässä sisäilmassa lämpimän peiton alle on ihan mahtavaa. Ja kun saa nukkua kellon ympäri eikä herää kertaakaan yöllä (tämä on aika harvinaista minulla mutta sitäkin tapahtuu). Ja kun aamuvarhaisella havahdut ja tajuat, että saat jatkaa unia ja käännät kylkeä… <3 

Ä- Ääni. Ihmisten äänet ovat kiehtovia, ja jostain syystä kiinnitän paljon huomiota ihmisen äänensävyyn ja -laatuun. Se, miltä äänemme kuulostaa, kertoo muille usein myös paljon muuta kuin mitä varsinaisesti sanomme. Mielentilat, asenteet ja tavoitteet heijastuvat ääneen. Hauskinta on törmätä ääneen, joka ei tunnu sopivat yhtään henkilön ulkoiseen habitukseen. 

 

Semmoista tällä kertaa. Olipa hauska päästä miettimään oman elämän aakkosia. Onko sinulla elämäsi aakkoset järjestyksessä? 🙂 Mukavaa alkavaa viikkoa!

 

-Soffe

suhteet oma-elama hopsoa ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *