KEMIÖNSAARI

Kesäterveiset Kemiönsaarelta!

Kemiö on tullut mulle tutuksi jo pienenä meidän mökin sijainnin vuoksi. Tänä kesänä tuolla hengailu on jäänyt muiden kiireiden vuoksi vähemmälle, mutta halusin kuitenkin kovasti vielä käydä tsekkaamassa kaikki perinteiset paikat. Niimpä toteutettiin lauantaina mun äidin kanssa jokakesäinen Högsåra-reissu. 

 

kemiö2.jpg

 

Högsåra on siis Kemiönsaaren kuntaan kuuluva saari. Mun ymmärtääkseni aika monet käy täällä purjehdusreissujen yhteydessä, mutta itse oon aina tullut tänne autolla ja auto on jätetty sinne, mistä lossi lähtee. Itse lossimatka on lyhyt, ehkä 10min pituinen ja autonkin voi siis toki ottaa lossiin ja siten saarelle saakka mukaan. Mulle tuli myös tällä reissulla mieleen, että tonnehan ois kiva mennä pyörälläkin, jolloin sais koko saaren kierrettyä näppärästi ja tutkittua kaikki rannat ja muut läpi.

kemiö3.jpg

kemiö4.jpg

Hauska fakta: mä kävin riparinkin aikoinaan Högsårassa, eli sitäkin kautta mulla on saarelta huikeita muistoja. Högsåran suurin vetonaula taitaa olla Farmors Cafe. Kahvila löytyy ihan lossin tuntumasta ja hurmaa niin ulkoisella habituksellaan, ystävällisellä asiakaspalvelullaan kuin ihanilla kakuilla. Kakut on oikeesti törkeen hyviä ja kakusta saa itse leikata sopivan kokoisen palan. Högsårassa olisi myös mahdollista lounastaa/illallistaa, mutta itse en muistaakseni ole tätä koskaan toteuttanut. Rankkaisin Farmorsin kuitenkin Suomen kivoimpien kahviloiden joukkoon.

kemiö5.jpg

Ylläoleva satamakuva on vielä Högsårasta, mutta seuraava onkin jo Mathildedalista. Mathildedal on ruukkikylä Teijon kansallispuiston kupeessa ja täällä on tullut pyörittyä todella paljon lapsuuden kesinä. Mathildedalista löytyy kivoja pikkukahviloita ja putiikkeja, sekä sataman terassi ja ravintola Ruukin krouvi. Meinasin jo tulla hehkuttamaan täällä syömääni kantarellipizzaa, mutta näköjään sitä ei tuolta enää saakaan. Kuitenkin Ruukin krouvi on oikein kelpo ravintola ja erityisesti pizzat hyviä. Erityismainonta myös kyläkonttorin kahvilalle, josta saa Papagallon jäätelöpalloja.

kemiö6.jpg

Mathildedalissa täytyy myös käydä tsekkaamassa alpakat!! 

kemiö7.jpg

kemiö7 (1).jpg

Tänä kesänä Mathildedaliin oli auennut myös Porvoossa tutuksi tullut Petri’s chocolate, jonka pääsin nyt kokeilemaan ensimmäistä kertaa Kemiöversiona. Ei kyllä pettänyt tämäkään, mutta muistaakseni Porvoon vastaava oli kyllä vielä kivempi. Mä söin tuolla kuvassa näkyvän valkosuklaa-pekaanicookien ja join kahvin. Petri’s chocolate ei mun yllätyksekseni sijainnutkaan ihan sataman läheisyydessä, vaan kävelymatkaa oli jonkun verran. Kahvila sijaitsee mäen päällä jonkin verran Terhon kyläravintolasta eteenpäin (tätä en ookkaan vielä tsekannut, se täytyy käydä kattomassa ens kerralla! Tosi tunnelmallisen näköinen paikka). 

Tässä tulikin pikku pläjäys mun Kemiönsaaren lemppareista, toivottavasti joku sai tästä vinkit irti omaa kesäpäiväänsä varten!

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *