Elämäntaparemontti

Aloitin elämäntaparemontin tammikuussa (joo joo, ne uudenvuodenlupaukset…). Tuolloin matkaa normaalipainon ylärajalle oli noin 25kg, pahimmillaan ylipainoa on ollut jopa 35kg. Tiesin tarvitsevani ulkopuolista apua ja tukea jostakin, sattumalta päädyin Fitfarmin sivuille ja päätin lähteä mukaan superdieettiin. Tänään on dieetin viimeinen päivä ja painoa on lähtenyt huimat 12kg!! En olisi kyllä ikinä uskonut, että näin paljon voi tapahtua muutosta lyhyessä ajassa. 

En edes muista, milloin olen viimeksi painanut näin vähän, ehkä joskus kahdeksan vuotta sitten? Fiilis on siis käsittämättömän hyvä, vaikka tälläkin hetkellä on hieman nälkä ja perse on kipeänä päivän treenien takia. Olen ollut normaalipainoinen viimeksi joskus tarhaikäisenä. Ylipainon takia itseluottamus on ollut usein koetuksella ja etenkin peruskouluaikoina jouduin joskus rajunkin kiusaamisen kohteeksi. Olen monia kertoja yrittänyt pudottaa painoa siinä aina epäonnistuen. Tällä kertaa tein jotakin toisin, en lähtenyt pudottamaan painoa, jotta minut hyväksyttäisiin paremmin tai näyttäkseeni paremmalta yhteiskunnan silmissä. Lähdin tekemään muutosta voidakseni paremmin ja oppiakseni rakastamaan itseäni. 

Dieetin kolmannella viikolla, kun painoa oli pudonnut vain nelisen kiloa, katsoin itseäni peilistä alusvaatteisillani ja totesin olevani kaunis. On ihmeellistä, miten pelkkä oikean suunnan löytäminen voi vaikuttaa näin paljon. Eihän se ulkonäkö neljän kilon pudottamisen jälkeen ollut paljoa muuttunut, mutta silti näytin mielestäni todella hyvältä. En siis todellakaan tarkoita, että kaikki ylipainoiset olisivat rumia, en vain itse pidä itsestäni tämän kokoisena. Selkeästi pelkkä elintapojen muuttaminen ja kohonnut hyvinvointi oli saanut mut jo näkemään itseni paremmassa valossa. 

En olisi myöskään ikinä uskonut, että hurahdan näin totaalisesti treenaamiseen. Nuorempana treenasin aktiivisesti kuntopotkunyrkkeilyä ja aikuisiällä treenit on lähinnä olleet satunnaisia kuntosalilla käymisiä sillä kuuluisalla asenteella: ”Nyt se kuntokuuri alkaa!!”. Innostus on kuitenkin lopahtanut nopeasti. Pelkäsin samaa aloittaessani tämän dieetin, mutta en ole kyllä ikinä ollut näin tosissani aloittamassa elämäntaparemonttia. Aina välillä on tietysti päiviä, jolloin ei vain jaksaisi, mutta jotenkin sinne salille vaan menee maitorahkan tursuessa samalla ulos korvista. 

Päätin perustaa blogin lähinnä kootakseni omia ajatuksia ja ns. ikuistaakseni tämän oman matkan. En uskaltanut aiemmin laittaa edes blogia pystyyn, kun en ollut varma että onnistunko muuttamaan tapojani. Nyt ollaan kuitenkin jo aika hyvässä vauhdissa ja pidetään peukkuja että tämä pitää 🙂

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *