Oman elämänsä listaaja

En ole koskaan ajatellut olevani niitä ihmisiä, jotka tykkäävät tehdä listoja. En ole siis juuri koskaan varsinaisesti listaillut asioita (kauppalistaa olen kyllä toisinaan tehnyt, heh). Ilmeisesti se kuitenkin kannattaa, kun nyt asiassa vauhtiin pääsin.

Päässäni on viime aikoina pyörinyt miljoona eri asiaa, joten otin muistikirjan ja kirjoitin ne kaikki listaksi. Listalla on kaikkea mahdollista vaihtoon lähtemisen opintosuunnitelmasta näöntarkastukseen menemiseen. Siis aivan kaikkea mahdollista mielessä ollutta asiaa, jotka pitäisi saada hoidettua, mutta joilla ei ole tarkkaa takarajaa (krhm, tässä välissä voi käydä lukemassa aiemman kirjoitukseni aiheesta – siksi ne asiat eivät tule hoidetuiksi).

En ollut arvannutkaan, miten iso vaikutus sillä olisi! Asiat järjestäytyivät siinä paperilla kauniisti ja samalla tavalla ne jäsentyivät mielessänikin. Listan pariin on helppo palata ja katsoa siitä tehtäviä asioita. Ja olenkin saanut jo muutaman kauemmin roikkumaan jääneen asian suoritettua. Toivottavasti tällä viikolla on mahdollisuus yliviivata ainakin kaksi keskeneräistä juttua valmiiksi.

Yksi kohta listallani on oman itseni löytäminen. Ammatillisesti siis. Minua kiinnostaa alaltani kaikki. Toisaalta se on hyvä juttu, mutta auttaisi, jos osaisi (edes vähän) keskittyä joihinkin tiettyihin asioihin eikä vain lueskella sieltä täältä asioita. Vähän sainkin jo mietittyä asioita, kun tein opintosuunnitelmaani sinne ulkomaille. Oli mahdollista valita parin kokonaisuuden väliltä, jotka vaikuttavat moniin asioihin ja omaan osaamiseen paljon. Kun kiinnostusta olisi niin ivf-biologina toimimiseen kuin jonkun yksittäisen molekyylin (osasen) toiminnan tutkimiseen (siis ihan kaikkeen mahdolliseen).

Ainakaan ei tule tylsää. 🙂

suhteet oma-elama syvallista opiskelu
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *