Toiseen maailmaan

Perjantaina sain erään minulle haasteellisen työprojektin vihdoin loppuun. Tai ainahan jotakin pientä paikkailtavaa jää, mutta suurimmaksi osaksi pystyn keskittymään nyt oman osa-alueen työasioihin, ja oli erittäin ihmeellistä huomata, kuinka aura ympärilläni loi niin erilaista energiaa ympärilleni, että myös kauempana istuvat kollegani huomasivat sen. Nyt viikonloppuna olen myös jaksanut paremmin hoitaa juoksevia asioita mutta myös hiljentyä kirjan parissa. Vihdoin sain myös energiaa aloittaa blogin kirjoittamisen.

img_6808.jpg

Vaikka alaani liittyvät vahvasti tekstien analysointi ja editointi, ei kulu päivääkään, ettenkö myös vapaa-ajallani lue tai kirjoita. Asuessani Kanadassa opin jälleen käyttämään työmatkani lukemiseen. Toronton ruuhkametroissa ihmiset eivät useimmiten ottaneet taskuistaan kännykkää (toki heitäkin oli, jotka pelasivat esimerkiksi Angry Birdsia – jee Suomi!) vaan laukuistaan printtikirjan. Osa kirjoitti myös päiväkirjaa tai luki sanomalehteä. Suurin syy tähän käyttäytymismalliin oli mitä luultavimmin se, että operaattorien signaalit metrossa olivat niin heikot, ettei kukaan jaksanut edes yrittää lähettää viestejä saati sitten soittaa. 

Nuo muistot kahden vuoden takaa saavat mieleni edelleen seesteiseksi, ja uppoudun niin mielelläni ennen hektistä työpäivää johonkin toiseen todellisuuteen. Myös nukkumaan mennessä hiljennyn sängyssä teekupin, kynttilän ja kirjan parissa, jos poikaystäväni ei ole luonani. Nukun paljon paremmin, kun olen rauhoittunut kirjan sivuja selaillessa kuin jos olisin katsonut sinistä ruutua myös työpäivän päätteeksi vielä sängyssäkin.

img_6944.jpg

Tänään meillä oli työporukasta koostuvan lukupiirin kanssa lukupiiribrunssi Korjaamolla. Yleensä kokoonnumme vuorotellen jokaisen luo keskustelemaan kirjasta ja valmistamaan suurimmaksi osaksi kirjassa nautittuja ruokia ja juomia, mutta tänään vuorossa olleella ystävälläni on asunnossa putkiremontti käynnissä, joten ensimmäistä kertaa istuimme valmiiden herkkujen ääreen. En olisi koskaan uskonut, että viettäisin kerran kuukaudessa työkavereiden kanssa vapaaehtoisesti aikaa myös työajan jälkeen. Mieletöntä, että tiimissä kemiat kohtaavat niin hyvin, että välillä tulee käytyä jopa Hartwallilla keikoilla tai Ruotsin-risteilyillä. Korjaamon kirppikseltä lähti mukaan myös vanhoja Kastehelmen kippoja ja jääkaappirunoutta korvisten muodossa.

Ja jos lukeminen maistuu tai tarvitset hieman potkua persuksille, suosittelen Helmetin lukuhaastetta, jolle on perustettu myös Facebook-sivut. Haasteita on tehty kaksi versiota, joista haastavammassa on tarkoituksena lukea 50 kirjaa vuoden aikana ja helpotetussa versiossa luetaan 20 kirjaa samassa ajassa:

www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Uutispalat/Helmetlukuhaaste_2018(154037)

www.facebook.com/groups/helmetlukuhaaste/

 

Unohtuminen toiseen maailmaan ja irroittautuminen omasta todellisuudesta on erinomaista ajanvietettä. Siispä mahtavaa lukurauhan päivää kaikille! 

Sonder 

 

 

suhteet oma-elama mieli kirjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *