Kesäsäät ja rennompia päiviä kohti

Moikka!

Viime kerrasta onkin jo aikaa (helmikuussa taisin viimeksi kirjoittaa!!), ja tuntuu että on tapahtunut kauheasti kaikkea siitä kuin viimeksi kirjoitin. Toisaalta arki on edelleen ihan samanlaista, joten sinänsä mitään sen kummempaa muutosta ei ole kyllä tapahtunut. Pari reissua on ainakin tullut tehtyä, ja katsoin kalenteristani että olen ainakin ollut Berliinissä, Helsingissä, Tukholmassa, Stuttgartissa, Dortmundissa, Münchenissä, Mannheimissa ja Heidelbergissä helmikuun jälkeen. Minulla on ollut yliopiston tanssiesitykset (reilun viikon päästä onkin jo seuraavat), improvisaatioesitys jazz-orkesterin kanssa, yksi koetanssi, examit sekä monta workshoppia (mm. break dance ja body-mind-presence).

Eilen minulla oli vapaapäivä ja kävin joogaopettajallani shiatsu-hieronnassa. En ollut huomannut kuinka jännittynyt ja kireä olen ollut (henkisesti ja fyysisesti), ennen kuin pääsin nyt vihdoin kunnolla rentoutumaan. Meillä oli ollut viikonloppuna body-mind-yhyteyttä käsittelevä workshop, jossa pääsin myös rentoutumaan ja harjoittelemaan tietoista läsnäoloa (en osaa sanoa suomeksi, mutta tarkoitan ”being present and connect with myself”).

Meditaatio ja jooga on jäänyt vähemmälle viime aikoina ajanpuutteen (tai siis lähinnä levottomuuteni ja ”kiireen”) takia ja huomaan että se tekee vuorostaan rauhoittumisesta entistä vaikeampaa. Eli mitä kiireisempi ja stressaantuneempi olen, sitä hankalampi minun on päästä tuohon flow-tilaan, vaikka juuri silloin tarvitsisin sitä eniten. Viime aikoina olen ollut aika suorituskeskeinen ja päiväni ovat kuluneet kaikkea ”tärkeää” tekemällä ja yrittämällä saada mahdollisimman paljon aikaiseksi. Joka tapauksessa shiatsu (yhdistettynä tähän body-mind-viikonloppuun) auttoi minua näkemään mihin minun kannattaisi tällä hetkellä keskittyä, jos en tahdo muuttua koneeksi hahah: tietoiseen läsnäoloon sekä multitaskauksen vähentämiseen. Ehkä seuraavat viikot kuluvat leppoisammin ihan jo tiedostamalla tämän.

Asiasta seuraavaan: olen taas aloittanut Masterchef Australian katsomisen pitkästä aikaa ja ah miten ihana ohjelma se onkaan! Nyt se taitaa tosin jäädä vähemmälle, sillä aion nauttia hyvistä kesäsäistä. Huomiseksi on luvattu huimat 29 astetta! Minun on tosin muutettava hieman suomalaista tapaani suhtautua hyvään säähän: en yksinkertaisesti ehdi maata auringossa aina kun on lämmintä ja aurinkoista. Olen tottunut että hyviä säitä on niin harvoin, että oikeastaan kaikki suunnitelmat menevät sään mukaan. Nyt lämpimiä ja aurinkoisia päiviä tulee olemaan paljon, ja joudun varmasti olemaan kuumassa tanssisalissa tai anatomiatunnilla sisällä oli kuinka ihana sää tahansa. Joka tapauksessa nautin lämmöstä ja siitä että voin ottaa aurinkoa lounastauolla!

Tänä iltana ohjelmassani on erään koreografian opettelua, sillä joudun hyppäämään jo kesäkuussa mukaan uuden teoksen pariin. Töiden piti alkaa vasta elokuussa, mutta yhden tanssijan loukkaannuttua minun onkin osattava rooli jo aiemmin… Opeteltavaa on paljon, mutta onneksi motivaatiota riittää, sillä kyseessä on kiva juttu jota odotan innolla!

 

Hauskaa viikkoa kaikille!

Sonia <3

hyvinvointi hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *