Kummalla puolella sinä seisot?

Tästä piti tulla poliittissävytteinen kirjoitus. Eipä tullut.

Tulevien eduskuntavaalien tiimellyksessä mieleni harhailee perusasioiden äärelle: äänestänkö oikeistoa ja vapaita markkinoita vai vasemmistoa ja tasa-arvoa. Suomessa onneksi puoluerintamallakaan mikään ei ole musta-valkoista, ääriajattelu kun harvoin johtaa hyviin asioihin. Niinpä fiksuja ehdokkaita löytyy varmasti jokaiselta puolueelta, vaikkakin yhtään puoluekantaa katsomatta saattaa auttaa jonkun totaaliuunon läpipääsyn huomaamattaan. Jotta saisin oman poliittisen kenttäni selville, päätin tehdä listan asioista oikealla ja vasemmalla.

Nukun vasemmalla puolella sängyssä. Petipaikkoja jaettaessa päädyimme yksimielisesti tähän ratkaisuun mieheni kanssa, sillä ikkuna on vasemmalla seinällä ja vetää hieman. Minä kun olen kuumaverinen ja mieheni vilustuu kun peura aivastaa kilometrin päässä. Haluaisin että tässä välissä jokainen miettii hetken sitä helvettiä etelän matkoillamme, kun ilmastointia ei saa pitää päällä vaikka hiki virtaa. Ja minä kun en tahtoisi hikoilla edes saunassa.

Vasemmiston puolesta puhuu myös fakta että seisoin vasemmalla puolella kirkon alttarilla pari vuotta sitten. Olen kuullut että tämä juontaa juurensa 1500-luvulle ja kidnappaajien pelkoon. Sulhasella oli neito vasemmassa käsipuolessa ja näinollen miekkakäsi vapaana, jos silloinen morsiamenryöstö sattui kohdalle. Bestmankin valittiin ilmeisesti samoilla spekseillä, taistelutaitojen mukaan. Voin siis elää vain kuvitelmassa että jos olisimme Nuijasodan tiimellyksessä sanoneet Tahdon, olisin ehtinyt naimisiin aviomieheni kanssa enkä nukkuisi vuoteessa kirkkoon sattuneen nuijamiehen kanssa. Voihan olla että hän haluaisikin pötkötellä ikkunan puolella. Joka tapauksessa, vasemmisto 2 – oikeisto 0.

Olen oikeakätinen, joka sekin tosin tarkoittaa sitä että selkärankaisena hermoratani risteytyvät, eli vasen aivopuolisko ohjailee kättäni. Ei siis pisteitä suuntaan tai toiseen. Haluaisin kuitenkin antaa yhden miinuspisteen vasemmalle, sillä jostain syystä vasen puoli kasvoistani kerää kaikki finnit ja kukkii kuin Kuolemanlaakso kerran kymmenessä vuodessa. 1-0. Tästä syystä oikeapuoli kasvoistani on se jolla otan feikkihymyn ja poseeraan Instagramiin. 1-1. Itseasiassa vasen käteni on ollut tulehtuneena koko kuluvan vuoden ja erinäisten diagnoosien ja kolmen lääkärikäynnin jälkeen on aika jakaa toinen miinuspiste: 0-1.

Koska asun todellisen pelurin kanssa, tärkeässä osassa puolia valitessa on siis pelikorttien järjestäminen käteen. Esimerkiksi shanghaita tai paskahousua pelatessa on järkevää järjestää kortit käteen numeron mukaan. Asettelen kortit aina nousevaan järjestykseen vasemmalta oikealle, eli vasemmistolle piste, 1-1. Kuriositeettina, talouden korttihai tekee päinvastoin, enkä millään voi ymmärtää miten se on loogista. Liekö tuo on lukenut liikaa hepreaa tai arabiaa. Vinkkinä siis, tässä voisikin olla aihe josta paremman puutteessa saa jonain viinintuoksuisena iltana pienen parisuhdekriisin pystyyn.

Koska olemme päässeet teennäiseen kaikkia miellyttävään tasapeliin, vihellän pelin poikki. Tulipa muuten mieleen… minullahan on se lukihäiriön muoto jonka vuoksi oikea ja vasen menee sekaisin. Inssissä käännyin vasemmalle, kun autokoulun opettaja pyysi kääntymään oikealle. Kiitos vasemmalla sijainneen hiljaisen metsätien minulla on ajokortti. Onneksi myös jätin 12 vuotta sitten menemättä lääketieteellisen pääsykokeeseen, jonne luulin edelliseen iltaan saakka haluavani. Tiedä montako väärää jäsentä olisin amputoinut tähän päivään mennessä.

Yhtä kaikki, ei mitään tietoa ketä tai mitä äänestän. Ainoa mikä on varmaa, äänestää aion.

puheenaiheet parisuhde ajattelin-tanaan mieli
Kommentit (1)
  1. Riikka joka sai joskus spagaatin vasen jalka edessä
    22.3.2019, 18:30

    Ai että, minä nautin! Jatka jatka!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *