Banh mi -patongit

Yhtenä aamuna meillä syötiin aamiaiseksi banh mi -patonkeja, jotka tulivat tutuiksi viime keväisellä Vietnamin matkalla. Vietnam on ollut jo jonkun aikaa minun ruokamaasuosikki. Aika harvoin muuten käy niin, että kun on ruokarakastunut johonkin maahan ja päätyy kyseiseen paikkaan lomalle, ei ole viikon parin jälkeen täysin kyllästynyt maan ominaismakuihin. Vietnamin makuihin en ainakaan minä ole onnistunut kyllästymään, onneksi.

Banh mi -sämpylöissä tiivistyy Vietnamin maut: tuoreita vihanneksia, yrttejä, limeä, kalakastiketta. Näitä voi tehdä jos jonkinmoisilla sisällöillä, mutta päälle pitää ehdottomasti puristaa limeä ja pirskottaa kalakastiketta. Ihanneolosuhteissa porkkanat voisi marinoida riisiviinietikan, suolan ja sokerin seoksessa, mutta ilmankin maistuu hyvältä.

p7280603_0.jpg

 

Banh mi -patongit kahdelle:

 

yksi pitkä patonki tai kaksi pienempää

porkkana tikuiksi leikattuna

pätkä kurkkua tikuiksi leikattuna

kaksi kanan rintafilettä

korianteria

tuoretta chiliä suikaloituna

(thaibasilikaa, minttua)

lime

kalakastiketta

 

Paista kana pannulla kypsäksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Siivuta kana patongin sisään mahtuviin palasiin. Leikkaa patonki sivusta auki ja täytä tikuiksi leikatulla porkkanalla, kurkulla, kanalla, chilisiivuilla ja korianterinlehdillä. Vietnamilaisittain sisään voisi laittaa myös thaibasilikaa tai minttua. Yrttejä kannattaa laitta reilusti. Lopuksi sisus maustetaan limellä ja kalakastikkeella.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *