Vietnamilainen iltasalaatti
Käytin edellisen päivän banh mi -patonkien rippeet ja pyöräytin jämäaineista itselleni iltasalaatin.Se meni jotenkin näin:
kourallinen tikuiksi viipaloitua porkkanaa (julienne-”juustohöylä” on tähän hyvä!)
kourallinen tikuiksi viipaloitua kurkkua
pikkukourallinen pari minuuttia keitettyjä vihreitä papuja
1/2 puskaa korianteria
1 kanan rintafile
Kastike:
pari ruokalusikallista kalakastiketta
puolikkaan limen mehu
1 tl sokeria
Sekoita porkkana- ja kurkkutikut, pavut ja korianteri. Sekoita kastikkeen ainekset ja pyörittele vihannesten joukkoon. Paista kana pannulla, viipaloi ja asettele salaatin päälle. Sitten vain nauttimaan. Kaivoin kaapista vielä sriracha- ja hoisin-kastietta lisämausteeksi, mutta ilmankin maistuu mainiolta.