Fudgea mahan täydeltä

5949_fudge_web.jpg
Kotilieden voittaja fudge 2011
 

Pehmeä pähkinä-suklaafudge

 

30–40 palaa | 25 min + jäähdytys 15–30 min + jähmettyminen

4–6 t 4 ½ dl sokeria

2 ½ dl vispi- tai kuohukermaa

100 g tummaa suklaata

50 g voita

½ dl siirappia

(50 g valkosuklaata)

1 dl cashewpähkinöitä

rypsiöljyä vuoan voiteluun

(sormisuolaa)

 

1. Mittaa sokeri, kerma, paloiteltu tumma suklaa, voi ja siirappi paksupohjaiseen kattilaan. Sekoita. 

2. Kuumenna, kunnes seos alkaa kiehua ja sokeri sulaa. Nosta lämpötilaa ja keitä noin seitsemän minuuttia.

3. Tee kuulakoe, eli pudota tippa seosta vesilasiin, jossa on kylmää vettä. Jos seos jähmettyy muotoiltavaksi, se on valmista. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

4. Sekoita kädenlämpöinen massa vaaleammaksi sähkövatkaimella. (Lisää halutessasi lopussa karkeaksi rouhittu valkosuklaa.) 

5. Voitele rypsiöljyllä vuoka, jonka koko on noin 16 x 24 cm tai 20 x 20 cm. Kaada fudgeseos vuokaan.

6. Rouhi cashewpähkinät ja paahda rouhe kuumalla ja kuivalla paistinpannulla. Ripottele pähkinät fudgen pinnalle. Anna jähmettyä jääkaapissa 4–6 tuntia ja leikkaa paloiksi. Ripaus sormisuolaa fudgen pinnalla viimeistelee makuelämyksen.

Pähkinä-suklaafudge säilyy huoneenlämmössä kuivassa paikassa hyvin noin viikon.

 

Ei muutakun kokeilemaan.. hmmm

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.