Fudgea mahan täydeltä
Kotilieden voittaja fudge 2011
Pehmeä pähkinä-suklaafudge
30–40 palaa | 25 min + jäähdytys 15–30 min + jähmettyminen
4–6 t 4 ½ dl sokeria
2 ½ dl vispi- tai kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
50 g voita
½ dl siirappia
(50 g valkosuklaata)
1 dl cashewpähkinöitä
rypsiöljyä vuoan voiteluun
(sormisuolaa)
1. Mittaa sokeri, kerma, paloiteltu tumma suklaa, voi ja siirappi paksupohjaiseen kattilaan. Sekoita.
2. Kuumenna, kunnes seos alkaa kiehua ja sokeri sulaa. Nosta lämpötilaa ja keitä noin seitsemän minuuttia.
3. Tee kuulakoe, eli pudota tippa seosta vesilasiin, jossa on kylmää vettä. Jos seos jähmettyy muotoiltavaksi, se on valmista. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
4. Sekoita kädenlämpöinen massa vaaleammaksi sähkövatkaimella. (Lisää halutessasi lopussa karkeaksi rouhittu valkosuklaa.)
5. Voitele rypsiöljyllä vuoka, jonka koko on noin 16 x 24 cm tai 20 x 20 cm. Kaada fudgeseos vuokaan.
6. Rouhi cashewpähkinät ja paahda rouhe kuumalla ja kuivalla paistinpannulla. Ripottele pähkinät fudgen pinnalle. Anna jähmettyä jääkaapissa 4–6 tuntia ja leikkaa paloiksi. Ripaus sormisuolaa fudgen pinnalla viimeistelee makuelämyksen.
Pähkinä-suklaafudge säilyy huoneenlämmössä kuivassa paikassa hyvin noin viikon.
Ei muutakun kokeilemaan.. hmmm
Ihana ohje! Tykkäsin kovasti oli ensin vähän hankalaa, mutta onneksi ohjeet olivat selvät. Kiitän.