Ladataan...
Spanish Lullabies

http://www.youtube.com/watch?v=v2oIqlEkX5s

Tulin sopivasti ilmojen lämmetessä sairaaksi, joten nyt on edessä ainakin parin päivän lepo. Tosin kouluun yritän silti raahautua, ettei tarvitsisi lukea itse tentteihin. Nyt on tosi pilvistä, mutta silti ulkona on ihan todella kuuma.

Suurin osa midtermeistä meni ihan mukavasti, lähes kaikki kuitenkin läpi, enkä kyllä pahemmin jaksanut tenteistä stressata! Monet vaihtarit saivat hylättyjä ja tosi huonoja numeroita. Kokeet olivat kyllä siihen nähden aika vaikeita, että tunneilla on kuitenkin ymmärtänyt kaiken. Toivotaan, että loppukokeet ovat sitten helppoja monivalintatehtäviä.

 

 

Koulu muuten on alkanut kyllästyttää, ei millään jaksaisi enää panostaa siihen kun ulkona paistaa aurinko. Tuttu tunne tosin joka keväältä :D Nyt vaan tekisi mieli reissuun - ostin Lonely Planetinkin, jotta voin suunnitella paremmin minne haluan matkustaa! Kuukauden päästä koulu on ohi ja sitten voi lähteä kiertämään maata.

 

Käväisin Toledossa, joka oli tosi kaunis kaupunki vajaan tunnin bussimatkan päässä Madridista. Älä usko tripadvisoria, bussit eivät lähde Mendez alvarolta vaan Plaza Elipticalta. Labyrinttimäinen pikkukaupunki, jossa kapeille kujille saattoi eksyä.

 

 

Kävimme nähtävyyksistä tarkemmin tutustumassa katedraaliin, jossa riitti katseltavaa. Toledossa on myös paljon asemuseoita yms. mutta jätimme ne välistä tällä kertaa. Lonely Planetissa suositellaan myös viettämään joskus yön Toledossa, joten jos tulee tylsää niin ehkäpä sen voisi käydä kokeilemassa.

 

 

Sunnuntaina BARCELONAAN neljäksi päiväksi! Senkin takia nyt täytyy levähtää, että olen terveenä nauttimassa tuosta paljon kehutusta kaupungista. Barcelonassa muuten sattuu olemaan vielä formulatkin samaan aikaan!

Ladataan...

Ladataan...
Spanish Lullabies

Kesä nimittäin!

Ilmat paranivat pari viikkoa sitten yllättäen ja tällä viikolla aurinko on paistanut ja olen jo saanut vähän väriä kalpeaan naamaan! Olen nauttinut auringosta lähes joka päivä. Ihan eri fiilis kun aurinko paistaa, eikä vettä enää sada.

Vieraita on alkanut virrata suomesta ja tulee itsekin käytyä nyt vähän turistina kiertelemässä täällä. Ei olekaan ihan kauhesti tehnyt mieli lähteä vesisateeseen tutkimaan kaupunkia. Ihanaa nähdä tuttuja kasvoja myös suomesta :)

Olen ottanut aurinkoa kuninkaanlinnalla, kierrellyt Retirossa ja Casa de campossa, kaynyt Reina Sofian museossa, näköalatornissa ja syönyt ja juonut hyvin. Koulu meinaa vaan tässä nyt unohtua, pitää muistaa taas sinnekin raahautua jossain välissä!

Koulussa oli viikon ajan siivoojien lakko, mutta onneksi se päättyi muutama päivä sitten. Oppilaat olivat repineet sanomalehtiä lattialle ja vessat oli sotkettu. Vessan hanastakin tuli ruskeaa vettä. Tänään on myös oppilaiden mielenosoitus lukukausimaksujen korotusta vastaan, joten ei ole koulua. Ensi viikolla taas on kolme vapaapäivää. Mikäs tässä!

 

Viime viikkoina reissaaminen on alkanut houkuttaa kovasti. Onneksi edessä on pian ainakin Barcelonan reissu ja ehdottomasti pitäisi päästä myös etelään muistelemaan sukellustaitoja. Onkohan hyviä vesiä? Ja surffausreissu ehkä sitten pohjoiseen yhdistettynä pyhiinvaellukseen. Golfaamassakin olisi kiva käydä. Ja Gran Canarialle. Baskimaa ja pala Valenciaa on jo nähty ja niista ainakin kuvakoosteet tulossa, kunhan tässä ehtii!

Enää pari kuukauttaa jäljellä! Aika menee ihan liian nopeasti!

Ladataan...

Ladataan...
Spanish Lullabies

Kirjoittelin tarinaa oudoista asioista Espanjassa, mutta huomasin asioiden liittyvän pääsääntöisesti omituisiin työpaikkoihin, joiden funktio on jäänyt minulle epäselväksi:

Ensimmäisenä on Samit, eli bussipysäkillä seisovat miehet. Rinnassa lukee SAM, joten kutsun heitä Sameiksi. Täällä ihmiset jonottavat busseihin bussipysäkillä (Suomessa voisi ottaa mallia!) ja Samit ohjaavat ihmisiä busseihin. Jotain he kirjaavat ylös, mutta en tiedä mitä. Uskon, että bussikuski voisi kuitenkin hoitaa myös Samin tehtäviä samalla, sillä ei työtä niin kauhean paljon näytä olevan.

Muistitikut ovat täällä kuumin juttu. Sellainen on ihan pakko olla. Tulostaminen tapahtuu niin, että tallennat PDF-tiedoston muistitikulle ja menet tikun kanssa kansliaan ja pyydät nätisti asiakaspalvelijaa tulostamaan paperit ja maksat sitten toimenpiteestä. Maksaisin mieluummin vähemmän ja hoitaisin itse tuon niin vaikean tehtävän. Mutta itse ei voi tulostaa muualla kuin kotona. Monen sivun tulostaminen samalle paperille on myös haasteellista, sillä tulostusasetuksista ei muutosta saa tehdä, vaan pitää muokata PDF ennen tulostusta oikean näköiseksi.

 

ATK-luoksissa on kaikissa työntekijä, joka alkaa valittaa, jos puhuu. En oikein ymmärrä näidenkään työntekijöiden tehtävää, sillä en ole koskaan nähnyt heidän tekevän mitään.

Ennen luentoa luokkahuoneeseen ilmestyy aina myös vahtimestari vetämään sen projektorikankaan alas ja laittamaan valot päälle. Ja näillä naisilla tuskin on muuta puuhaa, sillä ei heitä muualla koskaan näy ja istuvat vain kopeissa muut ajat. Eilen luennolla kangas nousi vähän ylös ja mekanismi oli täysin epäselvä professorille. Tiedättehän kun sitä vetää alas päin ja lopettaa niin se ei nouse ylös takaisin. Proffa etsi paikkaa, johon kankaan saa kiinnitettyä. Mutta lupasi minulle lisäpisteitä tenttiin, sillä neuvoin miten se toimii!

Ja tietenkin ne talojen auloissa olevat miehet. Minun talossani ei sellaista ole, mutta monilla kuulemma on. Tämähän on yleistä ympäri maailman, mutta en minä sitäkään oikein ymmärrä. Luo turvallisuutta?

Pahoittelen, mikäli näillä töillä on oikeasti jokin merkitys - se ei vain ole selvinnyt minulle.

Ainiin ja yksi outo juttu. Miksi täällä vain sataa? Kuulin huhua, että Suomesta oli lähetetty huonoa säätä Britteihin. Voisitteko lopettaa sen lähettämisen myös tänne, kiitos.

Koitan kuunnella tällaista musiikkia, jotta aurinko tulisi näkyviin:

http://www.youtube.com/watch?v=QeZKAdjuJDY

P.S. Tietokone on saapunut, joten blogi päivittyy nyt varmasti paljon useammin!

 

Ladataan...

Pages