Inreda sovrum

Det känns väldigt konstigt att ha ägt en lägenhet nästan en och en halv månad, men varit inne i den bara ca 10 minuter. Nyttjanderätten blir min först i augusti, så tills dess får jag försöka planera och visualisera min kommande renovering och inredning med hjälp av dåligt minne, några få bilder och husets bottenplan från 40-talet.

Förra natten låg jag sömnlös och funderade på hur jag skulle inreda mitt lilla sovrum. Idag hittade jag ett relativt lättanvänt, gratis program som kunde lätta min nervositet lite, RoomSketcher. Efter många linjalmätningar fick jag något sånär upp mitt bottenplan och började leka med sovrummet. Den självklara lösningen var att sätta klädskåpen längst in, mittemot fönstret, vilket ger två olika möjligheter för sängplaceringen.

Sovrum1.jpg

Alternativ 1

 

Sovrum3.jpg

Alternativ 2

Det positiva med dehär lösningarna är symmetrin och att klädskåpet blir längst in och på så sätt mer osynligt. Det negativa är att det är sängen man ser då man ser in i rummet, och att det inte finns något som helst extra rum för en stol, en smutsklädkorg eller ett litet bord. Å andra sidan rymms det rätt stora skåp i den här lösningen, vilket förhoppningsvis gör behovet för extra utrymme mindre. Och förstås kan man klämma in sängen mot väggen också, vilket ger lite mera utrymme, men stör symmetrin.

Jag testade lösa de två negativa problemen med att istället sätta sängen längst in. Då blir klädskåpet lite mindre, men det ryms ett bord eller en byrå istället också. Jag tror dock inte detta är en vinnande lösning. Asymmetrin känns frustrerande och allting är ganska låst. Det finns ingen möjlighet att möblera om. Dessutom oroar jag mig över att det blir svårt att få bort sängen från hörnet, eller in en lite större om man någon dag vill byta.

Sovrum2.jpg

Alternativ 3

Men efter att jag googlat runt lite hittade jag en modifiering till Alternativ 3 som eventuellt kunde fungera bättre. I många exempel på små sovrum har man byggt klädskåpet runt sänggaveln.

Så känns symmetrin bättre. Det känns också mysigt med att sova i en liten skåpgrotta. Såhär kunde man också få rum för ett litet extra bord i hörnet. Det negativa är att den här lösningen också är väldigt absolut. Ommöblering eller sängbyte är inget alternativ. Vilket också kan påverka eventuell kommande försäljning av bostaden negativt. Dessutom måste man antagligen beställa ett specialdesignat skåp, vilket gör det mycket dyrare.

Sovrum4.jpg

Alternativ 4

Just nu lutar jag starkt mot Alternativ 2 eller 4. Vad röstar ni på? Eller har ni fler förslag?

Challe

Kommentit (3)
 1. Sanne Välinen
  6.7.2015, 11:04

  4! Ihan älyttömän cozy sit jos leikkii vähän himmennys/led tms valoilla niin saa aika tunnelmallista hömppää jos tykkää ! 😉

  1. Kiitos kommentistasi! Vaihtoehto 4 kiinnosta minuakin eniten, pelkään vaan, että huone tulee liian kapeaksi. Täytyy miettiä vielä uudestaan sitten kun oikeasti pääsen kämppään. Ja tunnelmaiista hömppää on tietenkin parasta. 🙂

   1. Sanne Välinen
    7.7.2015, 06:21

    No joo se on kylla aivan totta! 🙂 Parhaitenhan sen nakee just vasta sitten, kun paasee nakemaan huoneen kunnolla! 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *