Uusien reseptien viikko #3
Toissapäivänä tekaisin uusien reseptien viikon kolmannen ruoan: curry-kalakeiton.
Mausteisen kalakeiton toteutukseen tarvitset:
perunoita
porkkanoita
vihreää parsaa
vihreitä papuja pakasteesta (tai tuoreita)
purjoa
lohikuutioita pakasteesta (tai tuoretta lohta kalatiskiltä)
maustettua tai tavallista ruokakermaa (itse käytin yrttimaustettua)
tilliä
currya
vihreää currytahnaa
suolaa
pippuria
- pese, kuori ja paloittele porkkanat, perunat, parsat ja purjo
- keitä porkkanoita, perunoita, purjoa ja parsaa currytahnalla, suolalla ja pippurilla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia
- lisää sitten joukkoon kerma, lohikuutiot ja pakastepavut
- keitä, kunnes lohi ja perunat ovat kypsiä
- lisää tuore tilli, mausta curryjauheella ja lisää tarvittaessa myös muita mausteita
Helppoa ja tulista ruokaa, jonka polttavuutta voi säädellä hissuttelemalla currytahnan kanssa tai heittämällä joukkoon oikein kunnolla chiliä. Itämaisempaan fiilikseen pääsee käyttämällä kookosmaitoa ja korvaamalla perunan riisillä. Tämän keiton tekeminen oli muuten todella helppoa, mutta itselle uusi raaka-aine, parsa, aiheutti kyllä päänvaivaa. Kuorimisesta ja pitkästä keittoajasta huolimatta joihinkin parsapaloihin jäi todella puumainen ja kova kuori, jota ei kyllä todellakaan tehnyt mieli syödä. Missähän meni vikaan?
Uusien reseptien viikolla on kuitenkin vielä yksi uusi resepti luvassa, joten pysykää linjoilla! :)
x Marjo