DIY: hapsupaita ja pitsihame

Sparkle.

Kävin muutama viikko sitten läpi kirppikselle menevään kasaan lajittelemiani vaatteita ja tutkailin, voisiko niistä tuunata jotain uutta. Muistin taannoin YouTubessa näkemäni videon itse tehdystä hapsupaidasta ja päätin värkätä itsekin sellaisen. Toiseksi tuunauskohteeksi valitsin kaksi pitkää toppia/mekkoa, jotka ovat aikoinaan löytyneet kirppikseltä ja niistä päätin ommella pitsihameen.

Hapsupaita

Bodysta hapsupaidaksi: leikkaa paidasta ylimääräinen helma tasaisesti pois. Leikkaa noin 2cm paksuisia suiluja tasaisin välimatkoin paidan helmaan. Venyttele hapsuja, solmi niiden päihin tiukat solmut ja leikkaa solmujen päistä ylimenevät hapsut pois. Valmis!

 

Pitsihame

Kahdesta topista pitsihameeksi: leikkaa molemmista topeista yläosat pois kainaloiden kohdalta. Aseta trikootoppi pitsitopin alle ja kiinnitä topit toisiinsa nuppineuloilla. Tee vyötärönauhaa varten nauhakuja kääntämällä kankaat yläosasta ja ompele topit yhteen myös helmasta. Pujota kuminauha hakaneulan avulla nauhakujaan ja ompele/solmi kuminauhan päät yhteen. Valmis!

Mitä tykkäätte tällaisista DIY-postauksista? Näitä lisää vai ehdoton nou-nou? Ja tunnustaako joku muukin olevansa kaltaiseni sunnuntaituunailija, joka sohvalla köllötellessään väkertelee aina jotain pientä, mutta ei omista ompelukonetta ja vierailee Eurokankaassa yhtä usein kuin Suomi voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

 

x Marjo

Kommentoi