DIY: villakangastakin muodonmuutos

Sparkle.

Kävin tänään lepuuttamassa hermoja opiskeluviikon päätteeksi suosikkikirppikselläni Second Hand Storella ja löysin sieltä Cubuksen hyväkuntoisen villakangastakin. Sovitin takkia, mutta jotenkin se ei vain miellyttänyt minua sellaisenaan. Aloin tutkailla takkia ja sen rakennetta tarkemmin, ja huomasin pian, että kauluksen, vyölenkit ja muovisen vyönsoljen saa helposti ja huomaamattomasti ratkottua pois. Myös mieluisammat napit löytyisivät kotimatkan varrelta Nappi Kikasta. Takki lähti mukaan ja kotiin päästyäni uppouduin takin tuunaamiseen aurinkoisella parvekkeella niin, että unohdin pitkäksi venyneen opiskelu-to-do -listan ja alkavan opiskelustressin kokonaan. Tällainen siitä takista muodonmuutoksen jälkeen tuli:

Takki koki parissa tunnissa melkoisen päivityksen, kun hankkiuduin eroon hirveästä muovisesta vyönsoljesta, kiiltävistä napeista ja huonosti istuvasta kauluksesta. Näin se kaikki tapahtui:

Tähän projektiin en tarvinnut kirppikseltä löytyneen takin lisäksi muuta kuin 6 uutta nappia Nappi Kikasta (á 1,40e), lankaa, neulan, ratkojan ja sakset. Ja oikeasti nuo sakset oli ihan turhat, kun langan pystyi pätkäisemään sopivan mittaiseksi tuolla ratkojalla.

Ratkoin vyöstä muovisen soljen pois ja ompelin vyön pään siistiksi. Ratkoin myös vyölenkit pois klassisemman ilmeen saavuttamiseksi. Halusin takkiin kietaisuvyön, joten ompelin vyön takin takapuolelle kiinni pitkittäissuunnassa yhdestä kohtaa, jotta se ei tippuisi vyölenkkien puuttumisen takia. Napit vaihdoin kiiltävistä hieman mattapintaisiin, domino-keksiä muistuttaviin, persoonallisempiin nappeihin.

Ratkoin myös takin huonosti-istuvan kauluksen pois ja kursin pääntien siististi kasaan.

Lopputuloksena villakangastakki pyöreällä kaula-aukolla, uusilla napeilla ja kietaisuvyöllä. Takki maksoi vain 6e kirppiksellä ja napit 8,40e ompelutarvikeliikkeessä, joten kalliiksi tämä uusi talvitakki ei tullut. Olen viime keväästä asti halunnut tuollaisen kauluksettoman villakangastakin pyöreällä kaula-aukolla, mutta kauppojen hinnat tuollaisille takeille eivät ole sopineet opiskelijabudjetilleni. Nyt sain ihanan takin edullisesti tuunaamalla kirppislöytöä, jee! :>

Money well spent vai mitä mieltä olette? Ja mitä mieltä muuten olette näistä DIY-postauksistani? :)

 

x Marjo

Kommentit

Susannah

Ihan huippu muodonmuutos! Muutamalla tarkkaan harkitulla muutoksella voi saada noin suuren vaikutuksen. Tykkään kovasti.

Marjo A.
Sparkle.

Kiitos kommentistasi! :) Tykkään itsekin kovasti tuosta muutoksesta ja siitä, miten helposti takille sai aivan uuden ilmeen.

hanne_tasteofhoney

Onpa paljon uniikimman näköinen takki, ja yllättävän pienillä muutoksilla! Tuo uusi kaulus (tai siis sen puute) on tosi chic! :) 

Marjo A.
Sparkle.

Kiitos! Tuo kauluksen poisto teki kyllä takille ihmeitä ja päivitti sen todella paljon tyylikkäämmäksi. :)

Tykkään. Tuntuu, että villakangastakkeihin ei huivit ikinä istu kunnolla kun kaulus edessä. Empä olisi itse keksinyt lähtä moista tekemään!

Marjo A.
Sparkle.

Kiva, kun tykkäsit! :) Itseä ärsyttää kyllä nuo kaulukset myös, kun ei tiedä, että miten sen huivin nyt oikein asettelisi sievästi ja lämpimästi. 

P.S. Otin eilen pienoisen riskin tuon uuden takin kanssa, sillä pesin sen pesukoneessa pesulapun kiellosta huolimatta. Nimittäin takin päälikangas olikin yllätyksekseni villaa eikä mitään polyesterieläintä. Uhmasin kuitenkin kohtaloani ja heitin takin hellävaraiseen pesuun, ja toivoin kädet ristissä, ettei takki tule pesusta villalapasena takaisin. Tämä huikea seikkailu päättyi kuitenkin onnellisesti ja takki on nyt kuivumassa. Huh.

Kommentoi