Hajottaa

Viikon mittaiseen postaustaukoon on syynsä: opiskelujen kanssa on ollut niin kiirettä, että oksat pois. Pänttäämisen ohella olen käynyt vielä töissä iltaisin, joten voimat ovat jo vähissä ja vielä jäljellä oleva työmäärä hajottaa melkoisesti. Tässä (syksyn viimeisen) viikon aikana kun pitäisi rustata 3 tenttiä, pitää 20 minuutin puhe ruotsiksi äänihäiriöistä, tehdä esseen vertaisarvioinnista oma osuus, raapustaa raportti katsomistani ruotsinkielisistä ohjelmista ja pitää vielä terapiaa. Kun nämä on tehty, pitää sukeltaa hakukoneiden syövereihin ja naputella 3-4 sivuinen kandin tutkimussuunnitelma, joka pitää palauttaa kahden viikon päästä. Tässäpä siis ennen ja jälkeen kuvat meikäläisestä tältä syksyltä:

pöllö.jpg

kuva

Tämä 3. vuoden syksy on osoittautunut tähän mennessä rankimmaksi opiskelujaksoksi, jota olen joutunut yliopistossa puurtamaan. Suurin syy siihen on varmasti virkamiesruotsin kurssi, jossa olemme joutuneet rehkimään kohtuuttoman paljon vaivaisen 5 opintopisteen edestä. Ruotsin lisäksi olemme tänä syksynä opiskelleet myös tutkimusmetodiikkaa ja -etiikkaa, lasten neurologisperäisiä kommunikoinnin häiriöitä, humanistista tutkimusta ja tiedonhakua, psykolingvistiikkaa, afasiologiaa ja gerontologista logopediaa, audiologiaa ja olemme istuneet vielä proseminaareissa kuuntelemassa, miten se kandi oikein taiotaan. Samalla ohjelmassa on ollut tietenkin myös opiskelijaterapia ja siihen liittyvät 392532845714 kirjallista työtä. Tämän lisäksi olen välillä tehnyt jopa 4 iltaa töitä viikossa. Ei varmaan ihme, että vähän väsyttää?

disney.jpg

kuva

Huomenna koittaa tämän syksyn hirvein tentti, jonka aiheena on audiologia. Luin tenttikirjaa pakokauhunsekaisissa tunnelmissa, sillä kirja oli nielaissut sisäänsä mitä mystisintä tekstiä, kuten akustisella impedanssilla tarkoitetaan pinnalla vallitsevan äänenpaineen ja pinnan lävistämän tilavuusnopeuden kompleksista osamäärää. Tuollaisten hirviömääritelmien lisäksi pitäisi tentissä vielä muistaa kaikkea kuuloon ja kuulemiseen liittyvää nippelitietoa sekä osata tulkita audiogrammeja. Ehheheheh. Jos tuosta tentistä pääsen läpi, niin olen kyllä hyyyyyyyvin tyytyväinen!

Nyt kuitenkin keitän tämän päivän viidennentoista kupin teetä ja yritän paikantaa, missähän päin lattiasta kattoon täynnä olevaa varastoamme mahtaa sijaita meidän joulukoristeet…

 

x Marjo

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *