Hiihtoloma Pyhällä

IMG_20160310_161641_1.jpg

Vietimme jo liki perinteeksi muodostuneeseen tapaan hiihtolomamme pohjoisessa ja tänä vuonna suuntasimme Pyhälle lomailemaan neljäksi päiväksi. Pelkosenniemellä sijaitseva Pyhä oli meikäläiselle uusi kokemus. Pyhä on hyvin pieni paikka verrattuna esimerkiksi Leviin tai Rukaan, mutta sillä on puolensa: laskettelurinteiden hisseihin ei ollut jonoa ja mökkialueella oli rauhallista.

IMG_20160310_161652_1.jpg

Poikaystäväni oli rinteessä kaksi kokonaista päivää, mutta minulle yhden iltapäivän laskureissu oli ihan riittävä. Olen lasketellut lapsesta saakka, mutta koska käyn rinteessä yleensä vain kerran tai kahdesti vuodessa, olen edelleen suorastaan surkea laskija. Pyhällä rinteet ovat melko jyrkkiä eikä epävarmuutta laskutaitoihini ainakaan lievittänyt ne meikäläiselle kuolettavan jyrkässä sinisessä rinteessä syöksylaskua lämmitelläkseen laskevat tulevaisuuden suurpujottelun toivot, joiden alle pelkäsin jääväni. Lasketteluni taisi olla suurimmaksi osaksi sitä, että aurasin mäkeä alas lumitampparikoneen lailla hokien hiljaa ”nonononononononooooooo!”, kun kääpiökokoiset pujottelijat suhahtelivat ohitseni ohjusten lailla niin, että puuterilumi pöllysi ja sukset iskivät jäätyneiden kohtien kohdalla kipinää. Nice.

DSC_0509_1.jpg

Kävimme myös lumikenkäilemässä Luostolla kansallispuiston koskemattomissa maisemissa, jossa lunta oli liki metrin verran. Kävelimme viiden kilometrin reitin ametistikaivoksen lähellä sijaitsevalle kahvilalle. Menomatkalla reittiin kuului paljon nousua ja ja vaarojen laella maisemat olivat upeat. Paluumatka kulki hiihtoladun viertä ja oli paljon tasaisempi. 

DSC_0526_1.jpg

Olisimme halunneet käydä Suomen suurimmassa kurussa Pyhällä, eli Isokurussa, sekä Pyhänkasteenputouksella, jossa metsäsaamelaisia alettiin kastaa kristinuskoon 1600-luvulla, mutta lumivyöryvaaran vuoksi kurun kautta putoukselle kulkeminen ei ollut mahdollista. Pyhälle voisi olla kiva tulla syksyllä vaeltamaan, jolloin kuruun, Pyhänkasteenputoukselle ja Karhunjuomalammelle pääsisi turvallisesti.

IMG_20160310_163723_1.jpg

Vuokrasimme Pyhältä mökin ja iltaisin päivän urheiluiden jälkeen kokkailimme, katsoimme House of Card:sia sekä saunoimme. Kävin myös mökin rannassa sijaitsevan Pyhäjärven jäällä tekemässä lumienkeleitä, varmaan ekaa kertaa sitten ikuisuuteen! Kelohonkamökissämme oli mystisen hyvä (sähkö)sauna ja mökkiin kuuluvat vaahtokarkinpehmoiset untuvapeitot olisin halunnut salakuljettaa kotiin asti! Oli kyllä superrentouttava loma gradukiireiden keskellä, kun sai nauttia luonnosta, urheilla ja nukkua hyvin. Ehditkö sinä viettää hiihtolomaa?

 

x Marjo

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *