Itsenäisyyspäivä ja Linnan juhlien parhaat puvut 2010-luvulla

Tänään koittaa jälleen se aika vuodesta, kun on aika juhlistaa nyt jo 98-vuotiaan Suomen itsenäisyyspäivää. Tänä itsenäisyyspäivänä emme kutsu vieraita poikaystäväni kanssa (kuten olemme tehneet parina viime vuotena), vaan ajattelimme tehdä jotain hyvää ruokaa ja katsoa Linnan juhlien vastaanottoa sinivalkoisen kynttilän valossa. Ostin eilen kaupassa käydessäni pitkästä aikaa siniristilipun väreillä koristellut kruunukynttilät, jotka heti veivät mieleni lapsuuteen, sillä muistan kuinka jo edesmennyt mummoni sytytti aina itsenäisyyspäivän kunniaksi kynttilän pienen mökkinsä keittiön ikkunan eteen itsenäisyytemme puolesta taistelleiden muistolle. Siinä se kynttilä loi sitkeästi valoaan keittiöön ja pimeälle pihamaalle, kun miespolvet vaipuvat unholaan. Tällä hetkellä sotiemme veteraanien keski-ikä on jo kunnioitettavat yli 91-vuotta, mutta onneksi tänäkin vuonna itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsuttiin itsenäisyyttämme puolustaneita: 16-vuotiaana palvelukseen astunut lotta, nyt jo 92-vuotias, Vieno Riihelä, saapuu kättelyvuoroon ensimmäisten joukossa perinteisessä lottapuvussa. Viime vuonna Linnan juhlissa koko kansan hurmannut kahden sodan veteraani Hannes Hynönen nukkui ajasta ikuisuuteen vain muutama päivä sitten eikä Mannerheimin Ristin 191:stä ritarista ole jäljellä enää kuin yksi, Tuomas Gerdt, joka osallistuu tänä vuonna Presidentinlinnan juhlallisuuksiin.

Itsenäisyyspäiväni perinteisiin on kuulunut jo vuosikymmenen ajan Linnan juhlien seuraaminen, ja ajattelin koota tähän postaukseen muutamia mielestäni hienoimpia Linnan juhlissa 2010-luvulla nähtyjä juhlapukuja. Odotan innolla, millaisia pukuja saamme nähdä tänään, kun Linnaan on kutsuttu suomalaisia kulttuurivaikuttajia ja vähemmistökulttuurien edustajia.

(kaikki kuvat iltalehti.fi ja iltasanomat.fi)

collage1.jpg

Mirella Koullias 2011

Ritva-Liisa Pohjolan suunnittelema uniikkipuku on aivan tyrmäävän upea. Musta väri ja pitsilaahus yhdistettynä massiivisiin, mutta selkeälinjaisiin hopeakoruihin oli napakymppi! Kampaus ja meikki ovat myös erittäin onnistuneet.

Jenni Vartiainen 2011

Ihana Jenni! Leiskuvan oranssi iltapuku on Katri Niskasen käsialaa ja puvun juju piilee rypytyksissä sekä selkäpuolella olevassa suuressa laskoksesa, joka näyttää hieman viitalta.

collage2.jpg

Chisu 2010

Chisun varsin avonainen valkoinen puku oli kauniin selkeälinjainen ja siinä oli tyylikäs laahus. Sirot korvikset, laatikkomainen cluch ja hauska irokeesikampaus olivat riittävät asusteet hienolle puvulle.

Johanna Fagerholm 2011

Mike Monroen vaimo Johanna oli tyrmäävän upea liilahtavassa keijukaismaisessa yksiolkaimisessa puvussa, jonka kaverina hänellä oli siro helmilaukku.

collage3.jpg

Hanna Koivu 2014

Hanna oli yksi viime vuoden juhlien kuningattarista, eikä ihme: vartalonmyötäinen musta puku yhdistettynä kultaisiin asusteisiin ja sumusilmämeikkiin on satavarma resepti onnistumiseen.

Satu Taiveaho 2014

Aivan upea, trashion-kuningatar Outi Pyyn valmistama kimmeltävä ja suomumainen mekko on valmistettu Nespresso-kahvikapseleista. Kekseliäs puku on suomalaisen käsityön todellinen taidonnäyte.

 

Aiotko sinä seurata tänä vuonna Linnan juhlia?

 

x Marjo

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *