Joulufiilistä etsimässä

Joulukuu on kulunut vauhdilla opiskeluhommia viimeistellessä ja joulua valmistellessa. Olen etsinyt joulufiilistä käymällä kauneimmissa joululauluissa, kuuntelemalla Cassiopeian ihanaa joululevyä, syömällä tonneittain suklaata, änkeytymällä 385725347 muun ihmisen kanssa samaan aikaan joululahjaostoksille liian paksussa toppatakissa, juomalla glögiä, paketoimalla lahjoja perheelle, koristelemalla kotia jouluvaloilla, viettämällä etukäteisjoulua isommalla porukalla anoppilassa sekä värittämällä jouluaiheisia kortteja kavereille. Joulufiilis on näiden toimien ansiosta löytynyt, joten voin lähteä hyvillä mielen joulunviettoon vanhempieni luo poikaystäväni kanssa. Vaikka olenkin jo, öh, aikuinen, odotan jouluaattoa edelleen samalla innolla kuin lapsena – en siis meinaa pysyä pöksyissäni, kun joulu niin jänskättää! Jouluun liittyvät traditiot ovat meikäläiselle erityisen tärkeitä: joulukuusen koristelu aattoaamuna kuunnellen samalla, kun joku Petteri 5-vee soittaa Joulupukin kuumaan linjaan ja laulaa epävireisesti Joulupuu on rakennettu unohtaen puolet sanoista, herkullinen joulupäivällinen (suosikkejani ovat perinteiset laatikot, rosolli ja kalat) perheen kanssa, kuusen alle koottujen lahjojen ravisteleminen ja tutkaileminen salaa etukäteen (omg, tää paketti on mulle!!!1111 mitähän tässä on????!), joulusauna, vihdoinkin niiden lahjojen jakaminen, jonka jälkeen aattoilta kuluu sohvalla köllöttäen ja jotain elokuvaa yhdessä katsoen. Odotatko sinäkin joulua suorastaan lapsenmielisellä innolla?

IMG_7316_1.jpg

Kengät: Din Sko. Housut: H&M. Paita: Cubus. Liivi ja korut: second hand.

Tässä asussa liihottelin yliopistolla pari viikkoa sitten: yhdistin pari vuotta sitten H&M:n alennusmyynneistä löytämäni pöksyt kivaan raitapaitaan sekä kirppikseltä löytyneeseen liiviin ja koruihin. Tuon kivan Aarikkamaisen korun löysin muuten viime kesänä Helsingistä Vallilan Stoori-kirppikseltä.

IMG_7333_1.jpg

Joulufiilistelyn ohessa tein pienenpienen siivousoperaation vaatehuoneeseen sillä seurauksella, että olen kiikuttamassa alkuvuodesta 2,5 Ikean kassillista vaatteita kirppikselle. Vaatevaraston läpikäymiseen ja sen rankalla kädellä karsimiseen on innostanut, jo monta kertaa täälläkin hehkuttamani, Hyvän mielen vaatekaappi-kirja, jossa on todella hyviä vinkkejä oman tyylin luomiseen sekä mieluisan vaatekaapin kokoamiseen. Tuon kirjan lukemisesta valaistuttuani olen uskaltanut surutta heittää pois kaikki ne ihan-kivat-vaatteet, jotka ovat todella nättejä, mutta eivät sovi vartalolleni lainkaan. Olen suunnitellut kirjoittavani postauksen mieluisan tyylin luomisesta, oman vartalotyypin mukaan pukeutumisesta sekä oman vaatevalikoiman kriittisestä tutkailusta – ja siitä, kuinka karsia kaikki ne ihan-kivat-vaatteet pois, jotta jäljelle jää vain niitä täydellisiä vaatteita. Miltä kuulostaa?

 

x Marjo

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *