Kauneudenhoitoa osa 1: kasvot

Hei!

Ajattelin esitellä teille kauneudenhoitotuotteeni, joista osaa olen käyttänyt jo vuosia ja joista toiset taas ovat uusia tuttavuuksia. Ensimmäisessä osassa aiheena ovat kasvot, toisessa hiukset ja kolmannessa vartalo. 

Oma ihoni on sekaiho, jossa kaikki epäpuhtaudet ja rasvaisuus sijoittuu t-alueelle ja pintakuivuuttakin esiintyy. Välillä kasvoni ovat todella hyvässä kunnossa, eikä ihossa ole ainuttakaan näppyä. Välillä taas kasvojeni iho sekoaa ja etenkin leukaan sekä kaulaan ilmestyy todella kipeitä ihonalaisia paiseita, joille ei voi tehdä mitään ja joiden naamioiminen on lähes mahdotonta. Olen yrittänyt tarkkailla, mitkä tekijät (kuukautiskierto, stressi, muutokset meikeissä, ruokavalio, liikunta) voisivat laukaista tämän kurjemman vaiheen, mutta en ole löytänyt mitään kaavaa, jonka mukaan epäpuhtaudet ilmestyvät kuin tyhjästä. Nuorempana kärsin aknesta ja terveydenhoitaja ehdottikin jo akneen todella hyvin purevaa ja todella suosittua Roaccutan-lääkitystä, kun mitkään aknen hoitoon määrätyt voiteet eivätkä hyvät  ihonpuhdistusrutiinit auttaneet mitenkään. En kuitenkaan tarttunut lääkekuuriehdotukseen ja hyvä niin, sillä akneni on parantunut iän (sekä luultavasti myös e-pillereiden) myötä. Tässä kuitenkin tuotteita, joista käytän ihonhoidossani.

Puhdistus ja kuorinta:

img_0438.jpg

Puhdistan kasvoni aamuin ja illoin SebaMedin syväpuhdistavalla puhdistusvaahdolla, jota olen käyttänyt jo vuosia. Tämä on kaikista vuosien saatossa kokeilemistani kymmenistä puhdistuotteista ehdottomasti suosikkini. Jättää ihon todella puhtaan tuntoiseksi. 

Freemanin ananas-entsyymikuorinta on perushyvä kuorinta kasvoille. Tämän tuotteen teho perustuu kemiallisesti kuorivaan AHA-happoon, vaikka voiteessa onkin mukana pieniä rakeita. Tuoksu ei kuitenkaan ole kovin kaksinen.

 Freemanin greippikuorinta on aivan ihanan tuoksuinen fysikaalinen kuorinta-aine. Tämä on melko karheaa tavaraa, joten tuote voi olla liian tymäkkä herkkäihoiselle. Omalle iholleni tämä on kuitenkin toiminut varsin hyvin.

img_0450.jpg

Lumenen vedenkestävän silmämeikin poistoainetta olen käyttänyt myös vuosia. Tämä vain toimii. Ja mikä parasta: sitä saa välillä tuplakokoisena normihinnalla!

Naamiot:

img_0441.jpg

Lushin aivan superihana Mask of Magnaminty on noussut tämän hetken suosikikseni! Tuote näyttää hieman rakeiselta, vihreältä savelta ja tuoksu on todella huumaavan minttuinen, ja naamio tuntuu iholla viileältä. Tämä puhdistaa todella hyvin ja tuoksuu ihanalta.

Lumenen syväpuhdistava turvenaamio on hyvä perusnaamio, joka toimii moitteettomasti. Tuoksuu yrttiseltä ja näyttää mudalta.

Kosteutus:

img_0443.jpg

Aqualan Duo perusvoidetta sivelen kasvojen, kaulan ja decolteen alueelle päivittäin. Tämä on toiminut hyvin sekaiholleni kesäaikaan, mutta talveksi hankin varmaankin hieman rasvaisemman perusvoiteen hoitamaan talvisin kuivuvaa ihoani.

Lumenen Arctic Aqua Deep Moisture silmänympärysgeeliä käytän aamuin illoin. Perushyvä tuote, ei mitään moitittavaa.

Eucerinin Aquaphor on testeri, joka vakuutti minut kosteutustehollaan. Olen käyttänyt tätä erityisen säästeliäästi hätätilanteissa ja huultenkuorinnan jälkeen kuiville huulille superkosteuttajana. Kohta olen puristanut viimeisenkin pisaran tästä miniputelista, joten ehkä olisi vihdoinkin aika ostaa täysikokoinen versio tästä voiteesta.

img_0455.jpg

Kylmäpuristettua kookosöljyä käytän välillä perusvoiteen sijasta ihoni ollessa todella kuiva ja kiristävä. Tämä toimii hyvin ja tuoksuu aivan ihanalta! Kookosöljyä voi käyttää myös tehohoitona kuiville hiuksille.

Finnien nitistäminen ja huulten kuorinta:

img_0444.jpg

SebaMediltä käyttööni on valikoitunut käyttööni toinenkin tuote: finnigeeli. Tämä on antiseptinen ja haisee todella pahalta, joten tämän on pakko toimia.

img_0446.jpg

Lushin huultenkuorinta on ihana tuote: se tuoksuu ja maistuu niin hyvältä. Ja kuorii hyvin!

Suolasaippuan ostin kosmetiikkajumalattaren, eli Saara Sarvaksen, suolasaippuapostauksista innostuneena. Tätä saa kaikista luontaistuotekaupoista ja tämä oikeasti toimii. Ideana on siis hieroa kostutettua suolasaippuaa kostealle iholle, antaa kuivua ja huuhdella pois. Herkkäihoisimpien kannattaa hieroa tätä saippuaa käsiin ja sitten sivellä käsillä kasvoja, sillä suolasaippuan pinta on paikoitellen _todella_ karhea ja liian innokkaalla hinkkauksella saa aikaan vain pieniä haavoja kasvoihin. Nimestään huolimatta tämä mötikkä on 100% suolaa, eikä saippuaa nimeksikään, ja vaikutus perustuu suolan antiseptisiin ominaisuuksiin. Itselläni tämä rauhoittaa kukkivia kasvoja, kuorii ihoa ja säännöllisellä käytöllä vähentää epäpuhtauksia. (Käytän tätä myös hulluna kutiseville säärilleni, joihin mikään kuorinta ja kosteutus ei tunnu auttavan: kutisevalle iholle suolan levittäminen ja tuotteen kuivumisen odottelu on lähes yhtä miellyttävää, kuin haarukan työntäminen silmään, mutta huuhtelun jälkeen ei enää kutise! Hurraa!)

Millaisia ihonhoitorutiineja te noudatatte? 

 

x Marjo

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *