Muodonmuutos, osa 2: tyylisuosikkeja

Sain vihdoin ja viimein tehtyä tämän Pinterest-kollaasipostauksen, johon kokosin niitä asioita, jotka ovat ehdottomia suosikkejani pukeutumisessa. Olen ollut _hieman_ hukassa oman tyylitajuni kanssa (blogin alkuaikojen asujen katseleminen aiheuttaa pientä hilpeyttä…), enkä ole ollut aivan varma siitä, mitkä vaatteet ovat eniten minua. Olen palloillut eri tyylien valtameressä ja yrittänyt löytää ne asiat, joista oikeasti pidän. Olin keväällä vielä todella innoissani turbaaneista (jota kokeilinkin tässä muodonmuutospostauksessa), mutta nyt mieleni on ehkä hieman laantunut kaikkien kreisien juttujen suhteen, vaikka edelleen innostunkin boheemiudesta, kerrostamisesta ja runsaista koruista. Nyt minusta vihdoinkin tuntuu siltä, että tiedän paremmin kuin koskaan aikaisemmin, mistä asioista pidän pukeutumisessa ja mistä en. Tämä valaistuminen on lähes kokonaan Hyvän mielen vaatekaappi -kirjan ansiota, jonka loistavien vinkkien avulla sain hahmoteltua mielessäni, mitkä asiat sopivat minulle ja mitkä eivät. Olen tuon kirjan lukemisen jälkeen onnistunut välttämään paljon paremmin virheostokset sekä tuntenut oikeasti tyytyväisyyttä valitsemiini asuihin. Suosittelen tuota kirjaa kaikille: siitä löytyy todella paljon tietoa vaateteollisuudesta, erilaisista vaatetusmateriaaleista ja niiden ominaisuuksista sekä vinkkejä oman hyvän mielen vaatekaapin kokoamiseen! Lukukokemuksella on ollut myös kääntöpuolensa, sillä se on tehnyt minusta myös entistä valikoivamman blogilukijan: en enää edes avaa sellaisia blogeja, joiden tiedän sisältävän pelkkää aivotonta trendien perässä juoksemista vailla minkäänlaista persoonallisuutta. Vai onko joku muukin ehtinyt kyllästyä jokaisessa blogissa näkyviin ylipolvensaappaisiin tai nyöripaitoihin?

Pidemmittä puheitta, tässä siis poimintoja siitä, mitkä ovat minun juttujani tyyliasioissa (kaikki kuvat Pinterestistä):

collage1.jpg

Naisellisuus. Pidän todella paljon korkokengistä, tiukoista mustista farkuista, peplumtopeista ja -jakuista sekä siitä, että asu on tiptop-kunnossa kynsiä, hiuksia, meikkiä ja koruja myöten.

collage2.jpg

Musta. Rakastan mustia vaatteita ja asusteita! Musta on mielestäni väreistä monikäyttöisin ja se sopii kaikille ja kaikkiin tilanteisiin. Kokomusta asu on huonojen vaatepäivieni pelastus.

collage3.jpg

Korkokengät. Pidän todella paljon korkokengistä, ovatpa ne sitten avokkaita, sandaletteja tai nilkkureita. Ostan matalakantaisia kenkiä lähinnä vain pakon vuoksi, sillä käyttäisin korkkareita aina, jos se vain olisi mahdollista – ja järkevää. Korolliset kengät saavat jalat näyttämään solakammilta, tuovat lisää pituutta, parantavat ryhtiä sekä viimeistelevät asun. Jos tarpeeksi pieniä kenkiä ei olisi niin haastavaa löytää, olisin jo tähän mennessä hamstrannut valtavan valikoiman korkkareita kaikissa mahdollisissa malleissa ja väreissä.

collage4.jpg

Runsaus. Pidän asuista, joissa on jotain elementtiä runsaasti – olipa se elementti sitten asenne, korut, kimallus tai boheemius.

collage5.jpg

Epäsymmetrisyys ja kerroksellisuus. Pidän todella paljon vaatteista, joissa on epäsymmetrinen leikkaus. Se saa tavallisenkin paidan näyttämään aivan uudenlaiselta. En pidä ollenkaan vähäeleisyydestä, vaan mielestäni parhaat asut on luotu yhdistelemällä eri materiaaleista tehtyjä, mutta väreiltään yhteensopivia vaatteita kerroksiksi. Sellaisissa asuissa on mielestäni eniten särmää.

collage6.jpg

Kauneus. Omassa meikissäni pyrin siihen, mihin meikki on mielestäni kehitetty: hyvien piirteiden korostamiseen ja niiden huonompien häivyttämiseen. En aivan täysin ymmärrä nykyisiä meikkitrendejä, joiden mukaan on hyvä idea varjostaa kasvonsa erimuotoisiksi tai tehdä kulmakarvoista tarkoituksella piirretyn näköiset. Whaat. Pidän itse kuulaasta meikkipohjasta, luonnollisen näköisistä kulmakarvoista, ruskeasta ja matasta sumusilmämeikistä sekä luonnollisesta hiustenväristä. Arkimeikissäni suosin silmämeikkiä pelkästään yläluomella ja yläripsissä, sillä se  saa raskaiden silmäluomien varjostamat ja miinuslasien pienentämät silmäni näyttämään edes himpun verran suuremmilta ja paremmin erottuvilta.

Mitä mieltä olette tyylituumauksistani: löytyikö joukosta jotain sinun suosikkeja tai inhokkeja?

 

x Marjo

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *