Nolla yötä joululomaan on, laskin aivan itse tänään, kun tajusin, että…

…joululoma alkaa än yy tee NYT! Vihdoinkin tämä syksy on paketoitu ja yliopistolle tarvitsee raahautua seuraavan kerran vasta ensi vuoden puolella! Jihuu! Syksyn kurssit ovat nyt tulleet päätökseensä, mutta gradun mutustelu jatkuu loma-aikanakin, sillä olen hieman kunnianhimoinen typerä ja olen päättänyt valita graduni aiheeksi Suomessa vielä hyvin tutkimattoman aiheen ja päättänyt toteuttaa sen jonain kreisinä mixed methods -tutkimuksena, johon kuuluu sekä kvantitatiivisia että kvalitatiivisia osia. Nyt pitäisi perehtyä oikein syväluotaavasti aikaisempiin tutkimusartikkeleihin ja muuhun kirjallisuuteen sekä tutkia erilaisia tutkimusmetodeja. Jottei menisi tämä gradun teko ihan liian helpoksi ja mukavaksi, niin onneksi edessäni on myös miljoonan erilaisen lupa/lausunto/suunnitelma/kysely/haastattelu/tiedotelippulappusen laatiminen ja niiden lähettäminen johonkin Timbuktuun kylänvanhimpien analysoitavaksi. Mutta, graduni on vielä hyvin vaiheessa, joten kerron tutkimukseni aiheesta sekä graduprosessista lisää, kunhan pääsen kunnolla alkuun tämän homman kanssa.

Tämä syksy on ollut melko vaiherikas: opinnot ovat pitäneet sisällään melkoisen teoreettisia osia (tutkimusmetodiikka ja -etiikka 2, tilastotiede 2), itsenäistä työskentelyä (erityiskysymysten essee sekä asiantuntijaesitelmän laatiminen) sekä käytännön harjoittelua (kiertoharjoittelu sekä opiskelijaterapia). Terapian pidon lisäksi (c’moon, kuka nyt ei tykkäisi käsinukeista?!) koin erittäin mielekkääksi myös kiertoharjoittelun, jossa pääsimme tutustumaan puheterapeutin eri toimipisteisiin, sekä asiantuntijaesitelmän tekemisen, jossa kirjoitetaan noin 10 sivuinen essee vapaasti valittavasta logopedisesta aiheesta ja pidetään siitä esitelmä esimerkiksi muiden alojen asiantuntijoille, opiskelijoille, jonkin firman työntekijöille jne. Minä tarinoin lempilapsestani, eli ääniterapiasta, ja kävin pitämässä äänikoulutusta opettajaopiskelijoille. Ehkä himpun verran vähemmän mieluisaksi olen taas kokenut tilastotieteen, sillä noh, let’s face it, minusta ja SPSS-ohjelmasta ei koskaan tule rakastavaisia.

Opiskelujen lisäksi syksyyn on mahtunut myös kultturelleissa harrastuksissa aktivoituminen: puhalsin vuosien epäaktiivisen soittelun aiheuttaman pölykerroksen pois pianoni päältä ja aloin kulkea pianotunneilla harjoittelemassa Mittarimatolaulua sekä Für Eliseä. Aloitin syksyllä uudestaan myös Korkeakoululiikunnan aikuisbaletin alkeet, jossa olen kehittynyt nyt vuoden aikana sen verran, että uskalsin ilmoittautua kevääksi Korkeakoululiikunnan sekä Lenninsiiven keskitason aikuisbalettitunneille. Chassét ja demi pliét – täältä tullaan!

Tämän pikayhteenvedon naputeltuani pistän kuitenkin kamat kasaan ja suuntaan poikaystäväni kanssa viikonlopuksi anoppilaan etukäteisjoulun viettoon. Luvassa on toivottavasti saunomista, hyvää ruokaa, pitkiä yöunia ja mukavaa yhdessäoloa – eikä ainuttakaan ajatusta opiskelusta.

 

x Marjo

 

p.s. Postaustahti on ollut opiskelu- ja jouluvalmistelukiireiden vuoksi etanaakin hitaampi nyt joulukuussa, mutta jospa loma tekee tehtävänsä ja saan suollettua tänne teille luettavaa: luonnoksissa muhii tällä hetkellä ainakin postaukset kirppislöydöistä ja raidallisesta päivän asusta, joten pysykäähän linjoilla!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *