Oudot tapani

Päätin tehdä postauksen oudoista tavoistani, kun sellaista joku toivoi postausideoita kysellessäni. Tässäpä siis meikäläisen 10 outoa tapaa:

1. Kouluaamuina lähtöni ovat sen verran räjähtäviä, että minulle on muodostunut tavaksi punata huuleni vasta bussissa. Kirkkaanpunaisen huulipunan levittäminen on tosin hieman riskialtista Oulun mukulakivillä poukkoilevassa bussissa, jossa kyyti on lähes yhtä tasaista kuin myrskyn aikaan avomerellä purjeveneessä.

2. Irrotan aina sähkölaitteet pistorasiasta käytön jälkeen. Tämä koskee siis kahvin- ja vedenkeitintä, läppäriä, pyykkikonetta, leivänpaahdinta ja eritoten puhelinten latureita. Olen aivan satavarma, että koko talo roihahtaa ilmiliekkeihin sähkölaitteen oikosulun seurauksena, jos unohdan ottaa kahvinkeittimen pois seinästä. Poikaystävääni tämä tapa ärsyttää aivan erityisesti, sillä hän unohtaa aina laittaa töpselin takaisin seinään. Saa sitä sitten ihmetellä, kun leivät eivät paahdu eikä kahvi valmistu.

3. Olen aivan natsi turvallisuusasioiden suhteen myös liikenteessä. Autossa asettelen turvavyön oikein ja kiristän sen kireälle, metriäkään en pyöräile ilman pyöräilykypärää ja talvella kiinnitän heijastimia takkeihini ja laukkuihin mentaliteetilla mitä enempi, sitä parempi. En myöskään ylitä tietä edes vihreiden valojen palaessa katsomatta ensin vasemmalle, oikealle ja vielä kerran vasemmalle.

4. Olen todella tarkka pyykinpesun suhteen. Kun pyykkikori on aivan ääriään myöten täynnä, käännän jokaisen vaatteen nurinpäin ja lajittelen ne omiin pinoihinsa pesulämpötilan, värin ja likaisuuden mukaan. Omat, vain 30 asteen pesua kestävät, vaatteet laitan vielä omiin pesupusseihin, jotta vetoketjut/koristeet/hakaset eivät pääse turmelemaan muita vaatteita.

5. Pidän organisoinnista. Jotta asiat pysyvät järjestyksessä, teen paljon listoja. Shoppailureissut, ruokaostokset, matkat, opiskelujutut ja juhlat sujuvat paljon vähemmälle stressillä, kun kaikki tehtävänä olevat asiat ovat tärkeysjärjestyksessä paperilla.

6. Inhoan roskien viemistä yli kaiken. Teen muita kotitöitä ihan mielelläni, vaikkakaan silittäminen tai käsin tiskaaminen eivät ole suosikkilistani kärkipäässä. Lajittelen kyllä roskat kierrätysohjeiden mukaan ja asettelen roskapussit ulko-oven viereen toivoen, että poikaystäväni veisi ne ne siitä mystisesti katoaisivat. En vain ole kovin motivoitunut viemään niitä pihan toisella puolella olevaan roskakatokseen. Varsinkaan, kun naapurini kertoi nähneensä roskakatoksessa valtavan city-rotan.

7. En koskaan juo mitään syödessäni lounasta/päivällistä. Yliopistolla syödessäni otan kyllä aina kaksi lasia vettä, mutta en juo ruokailun aikana mitään. Kun olen syönyt tarpeeksi, siirrän lautaseni tarjottimen toisen reunaan ja juon kaksi lasia vettä ykkösellä alas, jonka jälkeen lähden kohti päivän muita koitoksia.

8. Tuhisen todella paljon. Nukkuessani jossain peittokasan uumenissa, minut löytää jo pelkän tuhinan perusteella ja, jos hengästyn kävellessäni tai hyppiessäni paikoillani, hengityksestäni lähtee samanlainen ääni, kuin jostain päiväunia nukkuvasta nokkasiilestä.

9. En pysty nukahtamaan, jos kuulen kellon tikittävän. Tämä johtaa siihen, että yöpyessäni jossain tikittävien kellojen paikassa (eli muualla kuin kotona), turhaudun unettomuuteen ja käyn kiskomassa kaikista kelloista patterit pois keskellä yötä. Ah, sitä autuutta, kun vihdoinkin on täysin hiljaista ja voi nukkua. Tästä syystä kodissamme ei ole herätys- eikä seinäkelloa.

10. Nukun kesät talvet sukat jalassa, sillä varpaani ovat aina jäässä riippumatta ympäristössä vallitsevasta lämpötilasta. Kaikkein parhaaksi olen havainnut kaksien sukkien käyttämisen. Hyvät unet takaa nilkkasukkien ja villasukkien combo, joka pitää varmasti varpaat lämpiminä.

Minkälaisia outoja tapoja sinulla on?

 

x Marjo

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *