Päivän asu ja katkera à la carte

Oikeasti, mikä tämä sää nyt on olevinaan? Oulussa koko kesäkuun lämpötilat huitelivat +10 asteessa muutamia lämpimämpiä päiviä lukuunottamatta ja tänäänkin on satanut aamusta saakka. Iltapäivällä kerrospukeuduin salimatkaa varten fleeceen ja matkalla yritin kaikin voimin pidellä tuulen takia koko ajan ympäri kääntyvästä sateenvarjostani kiinni. Nyt kun kerta on kesä, niin eikö meillä pimeydessä vaeltavilla suomalaisilla olisi kerrankin oikeus vaihtaa pitkät kalsarit shortseihin ja ripustaa pilkkihaalari naulaan? Kyllä, ainakin minun mielestäni. Joten oi, helle missä luuraat?

IMG_2776_1.jpg

Kengät: Din Sko. Housut: H&M. Liivi: Only. Paita ja kaulakoru: second hand. Rannekoru: Cubus.

Se siitä säästä. Viime perjantaina suuntasimme kaveriporukan kanssa syömään vasta avattuun ravintola Nallikariin, joka sijaitsee Nallikarin uimarannalla Oulussa. Nallikarissa, meren ääressä nautittu ruoka oli todella maittavaa – ja todella ylihinnoiteltua ruokailuolosuhteisiin nähden. Ravintola oli hyvin kokoustilamainen avaruudestaan johtuen eivätkä pitkät pöytäryhmät ja todella kaikuva tila ainakaan parantaneet viihtyisyyttä. Perjantai-iltana ruokaa oli samaan aikaan nauttimassa myös useampi lapsiperhe ja melu yltyikin niin kovaksi, ettei kavereiden kanssa pystynyt keskustelemaan ruokaa odotellessa. Meillä oli pöytävaraus ja saimmekin hyvän pöydän, johon me kaikki 6 mahduimme mukavasti. Odottavan aika oli tosin pitkä: päästyämme pöytiin odotimme yli 10 minuuttia sitä, että saisimme edes ruokalistat käsiimme, jonka jälkeen pääsisimme vihdoin tilaamaan. Myös palvelujärjestys ihmetytti: meidän jälkeemme saapunutta isoa pöytäseuruetta palveltiin paljon ennen meitä, vaikka olisimme olleet jo valmiita tilaamaan. Tarjoilijan ontuvat selitykset hänen huomattuaan meidän katsovan ihmeissään, miksi ruoat kiitävät ohitsemme myöhemmin saapuneeseen naapuripöytään eivät paljoa auttaneet. Sitten, kun ruoka vihdoin saapui, olivat kaikkien annokset kuitenkin todella maittavia ja kauniin näköisiä. Söin itse paistettua kuhaa, mutta mielestäni 26,50e yhdestä kuhafileestä, kastikeläntistä, 1 porkkanasta, 1 parsasta ja 3 uuden sadon miniperunasta on liioittelua, oli ruoka sitten kuinka hyvää tahansa. Jos hinta on fine dining -tasoa, tulee myös olosuhteiden olla sen mukaiset. Nallikarissa ne eivät ole. Ravintolareissu oli siis itselleni hienoinen pettymys, sillä annos oli liian pieni jopa minulle ja, vastoin odotuksia, ravintola ei ollut kovin viihtyisä vaikka se sijaitsee loistavalla paikalla meren ääressä. Oletteko te käyneet ravintola Nallikarissa tai onko jollain muullakin katkeria ajatuksia minikokoisia à la carte -annoksia kohtaan?

IMG_2793_1.jpg

Nyt kuitenkin suuntaan saunan lämpöön viileää säätä karkuun, jonka jälkeen köllähdän sohvalle poikaystävän kylkeen katsomaan elokuvaa. Huomenna ihana ystäväni tulee kylään ja ajattelin käydä treffiemme jälkeen vielä aleostoksilla. Oletteko te jo tehneet löytöjä alennusmyynneistä? 🙂

 

x Marjo

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *