Suklaisia herkkuja
Moi!
Sain viime jouluna ystävältäni lahjaksi maailman parhaita suklaakeksejä söpössä lasipurkissa – ja siitä se ajatus sitten lähti. Sain reseptin niihin herkkukekseihin ja päätin laittaa hyvän kiertämään: tein keksejä lahjaksi ja ajattelin jakaa ohjeen myös teille. Keksien lisäksi olen tehnyt jo muutaman kerran Rocky Road -suklaasta ideansa saanutta jouluista suklaata, jota on aivan superhelppo tehdä. Tässäpä ohjeet molempiin:
Aloitetaan joulusuklaareseptillä:
Tarvitset:
Suklaata 2 levyä (käytin itse Fazerin tummaa suklaata)
Kanelia
Kardemummaa
Mantelirouhetta
+ halutessasi voit laittaa joukkoon myös muita jouluisia mausteita tai korvata mantelirouheen jollain muilla pähkinöillä tai vaikkapa kookoshiutaleilla
1. Sulata suklaa vesihauteessa
2. Sekoita sulaneen suklaan joukkoon mausteet ja mantelirouhe
3. Kaada vuokaan ja laita pakastimeen jäähtymään
4. Pilko ja nauti!
Maailman parhaiden suklaakeksien resepti
Tarvitset:
250g margariinia
5 ½ dl vehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta
3tl leivinjauhetta
1½dl sokeria
1½dl fariinisokeria
2tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
200g suklaata
1dl mantelirouhetta/kookoshiutaleita/rusinoita yms.
1. Sulata margariini
2. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, mantelirouhe ja rouhittu suklaa keskenään
3. Yhdistä sokerit ja sekoita ne hieman jäähtyneeseen margariiniin
4. Vatkaa margariini-sokeri -seokseen kananmunat
5. Lisää joukkoon jauhoseos
6. Nostele leivinpaperille taikinanokareita. Jos haluat tehdä jättimonsterikeksejä (kuten minä), voit litistää taikinapallot litteiksi
7. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia: taikina on silloin juuri ja juuri kypsää ja keksit jäävät ihanan mehukkaiksi sisältä
Valmiit vs juuri uuniin menossa
Lahjaksi? Kääri sellofaaniin ja koristele kangasnauhalla! Keksirasiaksi käy paremman puutteessa mm. pesty, take-away -kiinalaisen rasia.
x Marjo