Suosikkiohjelmat, osa 2

Tänään siis luvassa lisää asiaa suosikkiohjelmistani. Tämän kahteen jaetun postauksen ensimmäinen osa löytyy täältä.

BR2UTc49TYKkc4KICyNZ_sopranos_stern01.jpg

The Sopranos – rikosdraama – 6 tuotantokautta, 86 jaksoa

Sarjassa seurataan mafiaperhe Sopranosin elämää New Jerseyssä. Sarjan päähenkilö on helposti malttinsa menettävä Anthony Soprano, joka johtaa mafiaperhettä ja yrittää pitää perheensä kasassa samalla kuin pohtii elämänsä tapahtumia psykiatrin vastaanotolla. Jos tykkäät mafiaelokuvista, tulet pitämään varmasti myös pitämään tästä sarjasta. Sarjan parasta antia on monipuoliset (ja viihdyttävät!) hahmot sekä musta huumori.

house-of-cards-cover1-e1402451931989.jpg

House of Cards – draama/poliittinen trilleri – 3 tuotantokautta, 39 jaksoa

House of Cards -sarja kertoo demokraattipoliitikko Frank Underwoodista, joka haluaa valtaa – hinnalla millä hyvänsä. Vallantavoittelussa Frankia auttavat hänen vaimonsa Claire sekä Frankin luottohenkilö Doug Stamper, joka tekee kaiken likaisen työn. Pidän sarjasta sen hyvien hahmojen, valtapelin sekä poliittisten selkkausten vuoksi. Ehkä parasta sarjassa on se, että jokaisessa jaksossa on kohtauksia, joissa filmi pysähtyy ja Frank kääntyy katsomaan suoraan kameraan kertoakseen katsojalle, mitä mieltä hän on tapahtumista.

sherlock.jpg

Sherlock – rikosdraama – 3 tuotantokautta, 9 jaksoa

BBC:n tuottamassa minisarjassa seurataan äärimmäisen älykkään, mutta sosiaalisesti kyvyttömän Sherlock Holmesin seikkailuita nyky-Lontoossa. Rikosten selvittelyssä häntä auttaa kuka muukaan kuin aina uskollinen Watson. Sarjan parhaat puolet: 1,5 tuntia kestävät jaksot, upeat roolisuoritukset (Benedict Cumberbatch Sherlockina – timanttista!), mielenkiintoiset juonenkäänteet sekä hyvin nykyaikaan tuodut klassikkohahmot. Huonot puolet: miksi helkkarissa tästä sarjasta ei ole tarjolla 9 tuotantokautta ja 100 jaksoa?!?!?!?!

276366-band-of-brothers.jpg

Band of Brothers – draama/sota – 1 tuotantokausi, 10 jaksoa

Tositapahtumiin perustuva tarina Yhdysvaltain 101. maahanlaskudivisioonan 506. rykmentin E -komppanian vaiheista ennen 2. maailmansotaan osallistumista sekä sodan aikana. Pidin tästä sarjasta todella paljon, sillä se oli toteutettu todella todentuntuisesti, roolitukset olivat onnistuneita ja kerronta onnistui välittämään hyvin sen, kuinka E-komppanian miehet hitsautuvat yhteen sodan edetessä ja miten riipaisevaa se on, kun sodan kauhujen vuoksi väki vain vähenee. Jos olet yhtään kiinnostunut historiasta ja sodista, suosittelen katsomaan tämän! Suosikkihahmoni ovat oikeudenmukainen majuri Winters, viskiä rakastava kapteeni Nixon sekä sodan kovin mies, kapteeri Speirs.

150128-johan-falk-fi-740x250-tj.jpg

Johan Falk – elokuvasarja – 1 tuotantokausi, 12 elokuvaa

Sarjassa seurataan ruotsalaista poliisia, Johan Falkea, joka selvittelee rikoksia järjestäytyneeseen rikollisuuteen keskittyvän yksikön kanssa. Kannattaa katsoa, koska a) ruotsalaiset osaavat oikeasti tehdä rikosdraamaa, b) Joel Kinnaman esittää rikollista nimeltä Frank ja c) Joel Kinnaman on kuuma.

silta_multi_0000oudt_copy.jpg

Silta – rikos – 2 tuotantokautta, 10 jaksoa

Ruotsalais-tanskalaisessa rikossarjassa seurataan, kun aspergerin oireyhtymää sairastava ruotsalainen rikospoliisi Saga Norenin ratkoo Juutinrauman siltaan liittyviä rikoksia yhdessä tanskalaisen rikospoliisin Martin Rohden kanssa. Tämä sarja on oikeasti jännittävä. Jos tykkäät skandinaavisista rikosohjelmista, tulet rakastamaan tätä sarjaa. Parasta on se, että tulevana syksynä sarjasta ilmestyy 3. tuotantokausi!

 

Löytyikö näiden ohjelmien joukosta jotain uutta katsottavaa sinulle?

 

x Marjo

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *