Uudet silmälasit FavOpticilta

Aloitin uusien lasien etsinnän jo keväällä, mutta ostoaikeeni tyssäsivät aina lasien hintaan. Eri silmälasiliikkeistä sain useita eri hinta-arvioita yksitehosilmälaseilleni, jossa olisi vahvuuksia noin -3.00 verran + hajataitto, jolloin linssit pitäisi ohentaan ja pintakäsitellä ties millä. Mieluisat lasit olisivat maksaneet Silmä-Asemalla ja Valkealinnan optiikassa noin 400e, Nissenillä noin 250e ja Specsaversillä 179e. Tuo halvinkin vaihtoehto, liki 180e, on todella paljon rahaa opiskelijalle. Aloin siis tutkailla ystäväni suosituksesta FavOptic -nimistä silmälasien verkkokauppaa.

 

Favoptic_SE_logo1.jpg

FavOpticilla kaikki silmälasit ovat todella edullisia, johtuen todennäköisesti siitä, ettei k.o. firmalla ole optikkoliikkeitä eikä tukkua, jolloin asiakkaan netissä tekemä tilaus menee suoraan linssihiomoon, josta valmis tuote toimitetaan suoraan asiakkaalle ilman välikäsiä. Edullista hintaa voi selittää myös se, ettei nettikaupassa ole tarjolla muita kehysmalleja, kuin vain FavOpticin omia. Jos sinun on siis pakko saada lasit, joiden D&G/Prada/Boss -logo loistaa kilometrin päähän, FavOptic ei ole sinua varten.

Oman kokemukseni mukaan FavOptic on mainio paikka ostaa silmälasit, sillä hinnat ovat edulliset, kehysvalikoima monipuolinen, laseja on mahdollista tilata kotiin sovitukseen ennen tilauksen tekemistä ja silmälaseilla on 14 päivän tyytyväisyystakuu ja 14 päivää maksuaikaa. Itse tutkiskelin FavOpticin valikoimaa monta viikkoa ja taisin lopulta tilata 3 tai 4 kertaa 4:n silmälasikehyksen satsin kotiin sovitukseen ennen kuin valitsin parhaan kehysmallin ja tein tilauksen nettisivuilla. FavOpticilla voi siis tilata maksutta korkeintaan neljät kehykset kerrallaan sovitettavaksi kotiin. Kotiin saapuvat lasit ovat sovituskappaleet ja, jos päädyt tilaamaan juuri sovittamasi lasit, saat linssisi tietysti täysin uuteen kehykseen omilla vahvuuksillasi. Sovituslasien toimitus oli omalla kohdallani nopeaa: sovituslasit tipahtivat 2-3 päivässä postiluukusta sisään pienessä paketissa, jossa jokaiset kehykset olivat omissa pusseissaan. Siitä vain sitten mallailin, mitkä kehykset näyttävät hyvältä ja mitkä eivät. Sovitusaikaa laseilla on 3 päivää, jonka jälkeen ne palautetaan samassa laatikossa takaisin pakkauksen mukana tulevan asiakaspalautustarran mainitsemaan osoitteeseen, joka sijaitsee Rovaniemellä. Sovituslasien tilaus ja palautus on asiakkaalle täysin maksutonta eikä velvoita tilaamaan laseja.

IMG_3496.JPG

Valmiit lasit saapuvat pienessä paketissa kotiin postin mukana kannettuna.

Jotta pystyt tilaamaan silmälasit tai aurinkolasit omilla vahvuuksillasi, täytyy sinun käydä optikolla näöntarkastuksessa ja pyytää mukaan joko paperinen tai sähköinen silmälasiresepti. Itse sain optikolta paperisen reseptin, jonka voi laittaa sovituslasien palautuslaatikon mukaan tai ihan vain postittaa FavOpticille etanapostilla tai skannattuna sähköpostilla. Tosi iisiä! Lasien tilausohjeessa lukee, että sovituslasien linsseihin pitää tehdä mukana tulevalla tussilla merkit pupillien keskikohdille, mutta ilmeisesti saman asian ajaa se, että silmälasireseptistä käy ilmi silmien teriöväli. En ole itse täysin perillä siitä, kuinka tarkasti tuo pupillien kohta täytyy merkitä ja onko sen virheellisellä kohdalla jotain radikaalia vaikutusta tarkkaan näköön. FavOpticin mukavan asiakaspalvelutädin mukaan silmälaseistani ei tule mitenkään viallisia, vaikka surkealla lähinäöllä varustettu poikaystäväni teki merkit linsseihin perusteella ”milli sinne tai milli tänne, ei se ole niin nuukaa”. Ja hyvin olen näillä laseilla kyllä nähnytkin.

IMG_3499.JPG

Lasipaketista paljastuu silmälasikotelo, silmälasit, lasku, ohjelappu (jossa kerrotaan miten silmälaseihin voi tehdä pieniä säätöjä itse) sekä minikokoinen ruuvimeisseli, jolla voi säätää lasien ruuveja.

Lasien tilaaminen oli todella helppoa ja aion tilata kyllä uudestaankin lasini FavOpticilta, sillä en halua maksaa laseistani ylimääräistä. Ja teitä varmaan nyt kiinnostaa, paljonko nuo tilaamani lasit läpinäkyvällä Trieste -kehyksellä, noin -3.00 vahvuuksilla ja heijastamattomuuskäsittelyllä maksoivat. En valinnut laseihini linssien ohennusta, vaikka optikkoliikkeissä tarjotaan jopa kahdesti ohennettua linssiä. En ole huomannut näiden nykyisten ohentamattomien ja aikaisempien ohennettujen linssien paksuudessa juuri mitään eroa. Eivätkä silmänikään näytä mitenkään minimaalisilta lasit päässäni, joten omassa tapauksessani se ohennukseen käytetty raha on yhtä tyhjän kanssa. Ja lasien hinta FavOpticilla ei ollut 400e, eikä 250e, eikä 179e vaan 68e. Vain 68e laseista omilla vahvuuksilla, ilman toimituskuluja ja 14 päivän maksuajalla. Sounds like a great deal. Suosittelen!

collage1.jpg

Vasemmalla aikaisemmat Specsaversilta ostamani Tiger of Swedenin 179e silmälasit ja oikealla nykyiset FavOpticilta tilaamani 68e silmälasit.

Päädyin pitkällisen sovittelun jälkeen läpinäkyviin Trieste -kehyksiin ja olen ollut valintaani kyllä todella tyytyväinen! Läpinäkyvät kehykset freesaavat ilmeen hetkessä ja on ollut mukava huomata, että vaivalla tehty silmämeikkikin näkyy lasien takaa – toisin kuin ennen.

Tässä vielä FavOpticin plussia ja miinuksia:

Plussat

+ silmälasien hinta on huomattavasti halvempi kuin missään muualla

+ nettisivuilta voi tilata kehykset myös itse valitsemallaan/tekemällään printillä – saa takuuvarmasti uniikit rillit

+ laseja voi tilata veloituksetta sovitukseen

+ nettisivuilla on tarkat mitat jokaisesta kehyksestä, joka auttaa hahmottamaan lasien koon kotoa käsin

+ asiakaspalvelusta saa nopeasti vastauksen kysymyksiin

+ laseissa on 14 vrk takuu-/katumisaika

+ lasit maksetaan laskulla, jossa on 14 vrk maksuaikaa

+ nettisivut ovat todella selkeät ja sieltä saa hyvät ohjeet lasien tilaamiseen

Miinukset

– valikoimassa on kehyksiä vain FavOpticilta eikä merkkikehyksiä ole saatavilla

– tietyn kehyksen kaikkia värivaihtoehtoja ei ole välttämättä mahdollista tilata kotiin sovitukseen

– postitettuaan sovituskehykset takaisin FavOpticille, täytyy odottaa, että lasit pääsevät perille, ennen kun voit tilata lisää kehyksiä sovitukseen. Omalla kohdallani sovituslasien matka takaisin Rovaniemelle saattoi kestää jopa 1,5 viikkoa – eli lasit matkasivat tuon 222 kilometrin matkan keskimäärin 0,9km/h vauhdilla eli todennäköisesti tuolla kertaa Itella oli korvannut postirekat etanoilla.

 

Toivottavasti tästä postauksesta oli hyötyä jollekin, joka on hankkimassa uudet silmälasit, mutta ei halua maksaa itseään kipeäksi optikkoliikkeessä ja haluaisi tilata silmälasit netistä, mutta ei tiedä miltä sivustolta. 🙂

 

x Marjo

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *