Uusien reseptien viikko #2
Tänään on luvassa uusien reseptien viikon toinen eväs – hyvin yksinkertainen ja nopea ruoka tämäkin. Luvassa siis kesäkeittoa, jossa on sille tunnusomaiseen tyyliin maitomainen liemi, helpot raaka-aineet ja kesäinen maku.
Kesäkeittoa ja paahdettua ruisleipää margariinilla.
Keittoainekset ovat niinkin helpot kuin:
perunaa
porkkanaa
1 sipuli
1 pss herneitä
1 ruokakerma (tai pari desiä maitoa)
suolaa
pippuria
vettä
+ persiljaa koristeeksi ja ruisleipää kaveriksi
+ voit lisätä keittoon vielä oikeaa voita tuomaan makua – itselläni se valitettavasti unohtui kauppaan
Ja näin onnistut:
- pese, kuori ja pilko porkkanat ja perunat
- silppua sipuli
- heitä sipulit, perunat ja porkkanat kattilaan, peitä vedellä ja keitä noin 10 minuuttia
- lisää herneet ja ruokakerma joukkoon ja keitä, kunnes perunat ovat kypsiä
- mausta suolalla ja pippurilla
Supersimppeliä perusruokaa, jonka tekemiseen ei kovin taianomaisia keittotaitoja tarvitse. Uusien reseptien viikolla luvassa vielä yksi hieman mausteisempi sapuska ja tofuviritelmä. Nyt kuitenkin yritän saada tämän meidän räjähtäneen kodin hieman inhimillisempään kuntoon, niin ei tarvitse kaverin kanssa huomenna kirjoittaa tutkimusraporttia pyykkikasojen keskellä.
x Marjo