Uusien reseptien viikko #3

Toissapäivänä tekaisin uusien reseptien viikon kolmannen ruoan: curry-kalakeiton. 

IMG_1763.JPG

Mausteisen kalakeiton toteutukseen tarvitset:

perunoita

porkkanoita

vihreää parsaa

vihreitä papuja pakasteesta (tai tuoreita)

purjoa

lohikuutioita pakasteesta (tai tuoretta lohta kalatiskiltä)

maustettua tai tavallista ruokakermaa (itse käytin yrttimaustettua) 

tilliä

currya

vihreää currytahnaa

suolaa 

pippuria

  • pese, kuori ja paloittele porkkanat, perunat, parsat ja purjo
  • keitä porkkanoita, perunoita, purjoa ja parsaa currytahnalla, suolalla ja pippurilla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia
  • lisää sitten joukkoon kerma, lohikuutiot ja pakastepavut
  • keitä, kunnes lohi ja perunat ovat kypsiä
  • lisää tuore tilli, mausta curryjauheella ja lisää tarvittaessa myös muita mausteita

IMG_1765.JPG

Helppoa ja tulista ruokaa, jonka polttavuutta voi säädellä hissuttelemalla currytahnan kanssa tai heittämällä joukkoon oikein kunnolla chiliä. Itämaisempaan fiilikseen pääsee käyttämällä kookosmaitoa ja korvaamalla perunan riisillä. Tämän keiton tekeminen oli muuten todella helppoa, mutta itselle uusi raaka-aine, parsa, aiheutti kyllä päänvaivaa. Kuorimisesta ja pitkästä keittoajasta huolimatta joihinkin parsapaloihin jäi todella puumainen ja kova kuori, jota ei kyllä todellakaan tehnyt mieli syödä. Missähän meni vikaan?

Uusien reseptien viikolla on kuitenkin vielä yksi uusi resepti luvassa, joten pysykää linjoilla! 🙂

 

x Marjo

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *