Uusien reseptien viikko #4

Uusien reseptien viikon viimeinen eväs oli jotain, mitä en ole koskaan aikaisemmin kokkaillut: tofuburgeri itse tehdyllä sämpylällä.

IMG_1770.JPG

Valmistukseen tarvitset:

yrttimaustettua/savustettua tofua

salaattia

tomaattia

vihreää pestoa (itse käytin Urtekramin pestoa)

juustoa (itse käytin Vaalan Juustolan Erätuli Loimu savustettua sulatejuustoa)

kermaviiliä

valkosipulirouhetta

mustapippuria

suolaa

valmiita sämpylöitä tai itse pyöräytettyjä (omani tein aivan perinteisellä reseptillä käyttäen vettä, kuivahiivaa, sokeria, suolaa, vehnäjauhoa, sämpyläjauhoja, kaurahiutaleita ja öljyä)

  • pyöräytä ja paista sämpylät
  • valmista valkosipulikastike sekoittamalla kermaviiliin valkosipulirouhetta, suolaa ja mustapippuria
  • pese ja viipaloi tomaatti + pese tarvittava määrä salaatinlehtiä valmiiksi
  • viipaloi tofu ja ruskista molemmilta puolilta pannulla
  • paiston loppuvaiheessa lisää pannulle tofun päälle viipale juustoa sulamaan
  • voitele toinen sämpylänpuolisko valkosipulikastikkeella ja toinen pestolla
  • täytä salaatilla, tomaatilla ja tofulla ja nauti burgerista!

Pienellä vaivannäöllä saa aikaan todella hyvän ja terveellisen kasvisversion burgerista. Yrttimaustettu tofu ylitti kyllä odotukseni: sehän jopa maistuu hyvältä, toisin kuin tohvelilta maistuva naturelli tofu. Ainoan miinuksen saa käyttämäni Urtekramin vihreä pesto, joka oli (luultavasti juuston puuttumisen takia) todella kitkerää. Erityismaininta ihanalle Vaalan Juustolan savustetulle sulatejuustolle! Ja kaikille, jotka tuskailevat sen kanssa, ettei valkosipulikastikkeeseen saa tarpeeksi hönkää, niin heittäkääpä joukkoon pussillinen valkosipulirouhetta, niin ei tarvitse kenenkään arvailla, onko sitä valkolöökiä tullut syötyä vai ei.

Tässäpä tämä uusien reseptien viikko nyt oli, toivottavasti tykkäsitte ruokapostauksista. :) Kiitos haasteesta Mari!

 

x Marjo

hyvinvointi liikunta
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.