Viikinkifiiliksiä
Viime päivinä olen ollut töissä, riemuinnut kandin palautusta, käynyt syömässä viikinkiravintola Haraldissa, kierrellyt kirppiksillä, etsinyt ystävälle valmistujaislahjaa, syönyt litroittain mansikoita, ostanut kokoa 33 olevat työkengät marketin lastenosastolta, tuskaillut jännän Game of Thronesin äärellä, yrittänyt hillitä vaatehuoneessa vallitsevaa kaaosta, nautiskellut sushia Tomossa, korjaillut tuunauskasassa lojuvia liian isoja/pitkiä/rikkinäisiä vaatteita, ihmetellyt uuden hallituksen päätöstä repiä säästöt köyhimpien kansalaisten selkänahasta, iloinnut viikonloppuna koittavasta miniretkestä kotiseudulleni, odottanut innolla ystävieni valmistujaisjuhlia, suunnitellut omien synttäreideni ruokalistaa sekä mussuttanut monta pussillista ihania Pohjanmaan pastilleja.
Kengät: Din Sko. Housut: H&M. Toppi, jakku, huivi, laukku ja rannekoru: second hand. Silmäpussit: no se kandi.
Tässä asussa suuntasin poikaystäväni kanssa perjantaina kaupungille juhlistamaan kandini palautusta. Kävimme syömässä Haraldissa, jossa oli hyvä tunnelma ja ihan maukasta ruokaa. Poikaystäväni söi kolme ruokalajia sisältävän Odinin retken (jossa oli aivan taivaallinen jälkiruoka!) ja meikäläinen tilasi Myrskyluodon siikaa ja turskankieltä. Omassa annoksessa jäi mietityttämään se, että miksi viikinkiteemaa ei ole viety vielä pidemmälle, jolloin annokset valmistettaisiin pohjoismaisista raaka-aineesta lähiruokaa käyttäen? Vaikka viikingit ovatkin aikoinaan syöneet myös omassa annoksessani seikkailleita papuja, paprikaa ja pähkinöitä, tuntuu niiden yhdisteleminen pohjoismaisiin perinneruokiin perin oudolta. Oletko sinä koskaan käynyt seitsemästä Suomen kaupungista löytyvässä Haraldissa syömässä?
Nyt kuitenkin lappaan lautasen täyteen pippurilohta ja valkosipuli-kermaperunoita ja köllähdän sohvalle katsomaan poikaystäväni kanssa ruokadokkaria! Palataan jälleen asiaan kirppisostosten ja kauneudenhoitotuotteiden esittelyn muodossa.
x Marjo
p.s. Mitä tykkäätte mun kypärästä?