Syntisen hyvä raakasuklaakakku
Tänään on se päivä, kun mun kasvisruokaviikko on tullut päätökseensä. Toisin kuin odotin, viikko on ollut älyttömän toteuttaa. Itseasiassa päätin jatkaa kasvisruokakokeilua vielä ensi viikon ajan, sillä pitäähän uusia reseptejä päästä testaamaan!
Hyvin menneen viikon päätteeksi aloin ajan kuluksi googlaamaan erilaisia raakakakkuja ja kuola valuen selasin mitä herkullisimman näköisiä tekeleitä, joita on netti ja ruokablogit pullollaan. Toisin kuin luulin, reseptit vaikuttivat oikeasti suhteellisen simppeleiltä ja päätin haastaa itseni kokeilemaan. Eihän musta voi koskaan tulla kelpo keittiöihmistä, jos en kokeile. Eli eiku ruokakauppaan ja kakku tulille!
Tämä kakku on sovellettu Lily-blogikollegani Eeva Kolun reseptistä (http://www.lily.fi/blogit/kaikki-mita-rakastin/yleison-pyynnosta-helppo-raakasuklaakakku), ja täytyy sanoa että kyseessä on oikeasti yksi parhaista suklaakakuista, mitä olen elämäni aikana syönyt. Minulla on aina ollut mielikuva, että raakakakut maistuvat tämän makeahirmun makuun liian terveellisiltä ja epäkakkumaisilta, mutta tämä browniekakku on oikeasti tuhtia kamaa ja ihan voittamaton herkku suklaan ystäville.
Ohje on simppeli, jopa tällaiselle poropeukalolle. Tarvitse siis:
2,5 dl saksanpähkinöitä
2,5 dl pehmeitä, kivettömiä taateleita
1 dl manteleita
1,5 dl raakakaakaojauhetta tai tummaa, sokeritonta kaakaojauhetta
hyppysellinen meri -tai vuorisuolaa
Heitä ainesosat blenderiin tai murskaa sauvasekoittimella. Etukäteen pilkkominen ja rouhiminen kannattaa, sillä koje joutuu melkoisen koville raskaitten ja kovien ainesosien kanssa. Itsekin kamppailin ison blenderini kanssa, kun terät sutivat tyhjää ainesosien jäädessä kiinni reunoihin (luovuutta saa siis käyttää ja kerro ihmeessä mulle, jos keksit paremman tavan).
Kun taikina on tasaista massaa, painele se vuokaan. Itse käytin halkaisijaltaan 18 cm uunivuokaa.
Seuraava vaihe on päälle tuleva mousse, joka kannattaa lisätä vasta kun raakakakku on hengaillut jääkaapissa pari tuntia. Moussea on hyvä maistella valmistusvaiheessa usein, jotta tietää mitä tarvitsee vielä lisätä. Itse en olisi koskaan uskonut, että avokadopohjainen suklaamousse voisi olla niin syntisen hyvää. Avokado ja hunaja eivät maistu suklaisessa ja täyteläisessä lopputuloksessa.
Tasoita valmis mousse kakun päälle ja anna jähmettyä toiset kaksi tuntia jääkaapissa. Ennen tarjoilua lisää mansikat. Kas näin.
XO KIA