Hyvää hiljaisuutta

Dinolle kuuluu hyvää ja siksi täällä blogissakin on hiljaista.

Viimeisimmän postauksen jälkeen on ehtinyt tapahtua monenmoista. Dino on tällä välin täyttänyt kaksi vuotta, hän on oppinut tekemään kuperkeikan sekä jatkuvasti ja kasvavassa määrin harjoitellaan omaa tahtoa. On myös käyty TAYSissa Lastenneurologisella osastolla kaksivuotisseurantapäivässä. Ohjelmassa oli lääkärin ja psykologin tapaaminen sekä mini-ACTH –rasitustesti. Ehti fysioterapeuttikin antaa konsultoivan arvion Dinon liikkumisesta vaikka sitä ei ollutkaan päivään aikataulutettu.

Lääkärin ja psykologin tapaamisessa Dinon tehtävä oli pääasiassa leikkiä leluilla, kun taas meiltä vanhemmilta lääkärit kyselivät miten on mennyt ja mitä taitoja Dinolla on. Dinoa leikittäessään  he arvioivat hänen motorisia taitoja ja kommunikointikykyä. Lääkärikäyntien välissä Dinolle tehtiin Mini-ACTH-rasitustesti. Viime kerralla heinäkuussa tulos jäi muutamaa yksikkö vaille tavoitearvon ja silloin kortisonista jäi käyttöön enää vain stressiannos mutta ei enää päivittäistä annosta. Tällä kertaa toiveena olisi päästä viimeinkin käytön jälkeen kortisonista kokonaan eroon.

Mini-ACTH –rasitustestikin onnistui edellisestä poiketen hyvin. Hoitaja sai otettu verinäytteet nopeasti ja suonetkin löytyivät ilman ylimääräistä sorkkimista. Itkulta ei Dino säästynyt tälläkään kerralla mutta hän leppyi nopeasti, kun pääsi laboratoriohuoneesta pois ja odotusaulaan katsomaan akvaariokaloja.

Seurantapäivä sujui kaikin puolin mainiosti ja hyvillä mielin jäimme odottelemaan kotiin postitettavia tuloksia. 

hyvinvointi terveys lapset vanhemmuus
Kommentit (4)
 1. Moi!
  Olisi kiva kuulla miten teillä on jatkunut meno ja onko spasmeja enää tullut?

  1. Hei!
   Kiitos viestistäsi! Spasmit onneksi jäivät vauva-ikään ja infantiilispasmioireyhtymästä toivuttua jäi jäljelle tavallisempi epilepsiatyyppi, mutta sekin on pysynyt lääkehoidolla hyvässä tasapainossa. Tässä on ehtinyt vuosia vierähtää sitten viimeisimmän blogikirjoituksen ja Dinokin on ehtinyt jo kasvaa koululaiseksi ja kohta ensimmäinen luokka on käyty.
   Hyvää kesää sinulle!

 2. Jes Dino! Taas kävi mielessäni, että mitähän teille mahtaa kuulua, ja sitten tuli ilmoitus uudesta postauksesta. Hyvää vointia jatkossakin, ja kivaa joulunodotusta teille.

  1. Kiitos Hertta! En oikein osaa edes kuvailla kuinka mukavalta tuntuu, kun Dinon kuulumiset ja vointi käyvät mielessäsi – uskollinen Dinon kuulumisten seuraaja <3  

   Hyvää joulunodotusta myös sinulle ja perheellesi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *