Kevyt lounas – lämmin avokadokeitto

Mä rakastan avokadoa. Sitä on aina pakko olla hedelmäkorissa ja saan hirveät itkupotkuraivarit, jos mies on mennyt syömään viimeisen. Yleensä syön avokadoa välipalana, leivän päällä, salaatissa tai dippinä. Yksi legendaarinen pastakin löytyy ajoittain ruokalistalta ja jokin aika sitten kokeilin ensimmäistä kertaa käyttää avokadoa makeassa kakussa (toimii!). 

Avokado on kuitenkin niin loistava ja monipuolinen hedelmä, että olisi sääli olla kokeilematta sen laajaa käyttötarkoitusten kirjoa. Ja niinpä kerran selailin ruokablogeja ja jostain (voi apua kun en yhtään muista mistä) osui silmiini lämpimän avokadokeiton ohje. Lämpimän?! Olin vähän skeptinen, mutta onneksi otin reseptin talteen ja hieman sitä muokattuani lopputulos vei kielen mennessään! Ihan mahtava kevyt ja maistuva lounas, joka oli niin helppo tehdä, että uskaltaisin luottaa tämän valmistuksen miehenkin käsiin (miehen käytetyin sana ruuanlaitossa on ”oho” ja suosikkimauste suola – ei hyvä yhdistelmä).

avokadokeitto.jpg

Lämmin avokadokeitto

  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 chili
  • 1 rkl oliiviöljyä 
  • 2-3 kypsää avokadoa
  • 6 dl kasvislientä (tiputa määrää, jos haluat keitosta paksumpaa)
  • 1 limen mehu
  • 1/2 purkkia ranskankermaa
  • suolaa ja mustapippuria

Kuumenna öljy kattilan pohjalla. Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili. Lisää limen mehu ja kasvisliemi. Kiehauta. Lisää joukkoon ranskankerma ja keitä hetki miedolla lämmöllä. 

Soseuta avokadot sauvasekoittimella. Ota keitto pois liedeltä, lisää avokadosose ja sekoita tasaiseksi (sauvasekoitin toimi tässä hyvin). Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile ranskankermanokareen ja leipäviipaleen kera.

 

Mulle saa jakaa kaikki mahdolliset avokadoreseptit! Otan ne kuola valuen vastaan, terveisin Avokadonarkkari.

 

Translation: Warm Avocadosoup, perfect for a light lunch and soooo tasty!

Koti Ruoka ja juoma