Kunnollisten farkkujen vallankumous

 

p2010820.jpgp2010793.jpg

Kokonaiset 23 vuotta elin siinä uskossa että farkkuja kuuluu pestä. Ei siksi että ne puhdistuisi vaan siksi että ne ei lörpöttäis joka paikasta. Ihan sama miten kalliit farkut oli kyseessä niin aina niihin tuli polvipussit kuukauden käytön jälkeen. 

Takareidet lörpähti ja muutenkaan ne ei tuntunu yhtään enää niin hyviltä kuin kaupan sovituskopissa.

En oikeestaan koskaan ollu sen enempää ajatellu, että olisi olemassa hyviä tai huonoja farkkuja. Oli vaan kalliita ja vähemmän kalliita ja olin uskonut, että mitä kalliimmat, sitä laadukkaammat. Oli 120 euron Dieseliä, Crockeria, Henkkamaukkaa… Ja yhtä tasasen huonoja kaikki.

Viime talvena noin kahden tunnin tapailun jälkeen selvisi, että poikaystäväni hra jalkapalloilija ottaa tuon farkkuasian suhteellisen tosissaan. Sen vanhassa yksiössä oli yksi ainoa vaatekaappi ja siellä sillä oli nopeella vilkasulla kahdet kymmenet farkut.

nudie3.jpgnudie2.jpg

Ja kun sanon farkut, tarkoitan Nudiet. 

Jos farkkuihin voi uskoa kuin jumalaan, tuo poika uskoo Nudieihin. Alkuun pidin moista hypetystä yksistä housuista vähän ylimitoitettuna, mutta onhan ne nyt hyvät! Ekoilla treffeillä käytiin ostamassa mulle elämäni ensimmäiset kunnon farkut.

kiertokulku.jpg

Ideana suuressa osassa Nudien farkkuja on, ettei niitä pestä ekan vuoden aikana mielellään kertaakaan. Niitä ei siis tekovaiheessa ole mitenkään valmiiksi kulutettu, vaan tarkoitus on että ne muokkautuu käyttäjänsä kroppaan ja kulutukseen käytössä. Ja mikään kangashan ei kulu niin kauniisti kuin farkku. 

Näin ollen Nudieitten takana on makeiden farkkujen lisäksi iso ripaus maailmanparantamista ja kestävää elämäntapaa. Käsittääkseni tätä nykyä farkkujen, ja muidenkin Nudien vaatteiden, valmistukseen käytetään pelkästään luomupuuvillaa (jos organic tarkoittaisi tässä luomua) ja vaatteet tehdään monella muullakin tapaa kestäviksi. Sellaisiksi että ne kestää aikaa, katseita ja käyttöä. Sellaisiksi että jokainen kulunut sauma ja revennyt lahje tekee niistä pikkuisen kauniimmat ja paljon rakkaammat. 

En väitä etteikö muitakin farkkuja voisi korjata, mutta Nudie on harvinaisen nerokkaasti tehnyt kulumisesta juuri sen jutun miksi niiden farkut on niin hienoja. Nudien farkut voi myös viedä ilmaiseksi korjattaviksi niiden omiin liikkeisiin. Tai jos asuu Suomessa, ne voi korjata näin hienosti ja kätevästi myös itse. Tuo paikkakangas olisi jälkeenpäin ajatellen kannattanut myöskin kuluttaa ja pestä ensin, mutta kuluuhan se tossa paikoillaankin.

cats.jpg

nudide.jpg

Minun ekat Nudiet koki ensimmäisen pesunsa 1-vuotispäivänään eilen. Samalla korjasin siis tuon haaroihin tulleen reiän. Nyt ne on taas valmiina uuteen vuoteen ja uusiin seikkailuihin.

PS. Tämä ei ole millään tapaa maksettu mainos. Paitsi kotona saatan saada ehkä jonain aamuna valmiiksikeitetyt kahvit uskoontulon kunniaksi. 

Ai niin. Perus-nudiet (kuluttamattomat), maksaa melko tasan 99e. Jokaikisen euron arvoiset. 

 

Kommentit (4)
  1. Chatte, kiva kuulla! 🙂

    Tosiaan, paikkaamisen hankalin osa on saada farkut siististi sinne neulan alle kun kangas on kuitenkin aika paksua ja jäykkää. Mutta kun varovasti runnoo niin siitä kyllä selviää. Onnellisia hetkiä rakkaiden farkkujen kanssa!

  2. Mä olen myöskin vahvasti Nudie-fani! Tällä hetkellä omistan kolmet yksilöt, joista ensimmäiset osoittavat hajoamisen merkkejä polvien syrjiltä (reilun vuoden käytön jälkeen). Kauan olen suunnitellut niiden paikkaamista (jotteivät repeä lisää!), mutta nyt viimeistään taidan ottaa neulan ja lankaa käteen. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *