Sinun on pakko kokeilla tätä pitsaa! (Se on myös superhalpa!)

IMG_0022.JPG

Sunnuntai! Meidän sunnuntain ruokalistalla on tåmä taivaallisen hyvä pitsa. Se on täysin ksvispohjainen ja vegaanisen version saa helposti vaihtamalla juuston ja créme fraichen vegaanisiin. 

Tavallinen pitsa ei maksa paljoa, ellei sitten ihan hulvaannu täytteiden ostossa. Meillä uusi suosikki on kuitenkin perinteisen tomaattikastikkeen sijasta päällystää pitsa erilaisilla tahnoilla ja levitteillä. Maistuu todella erilaiselta, mutta uskomattoman hyvältä!

Haastankin teidät kokeilemaan näin talvisunnuntain kunniaksi jotain vähän uutta ja erilaista, eli siis tätä maailman parasta pitsaa. Tässä reseptissä pitsa on päällystetty créme fraichellä tomaattikaatikkeen sijasta ja täytteenä on soijajauhelihaa. Yksi pala tulee maksamaan n. 50 senttiä, eli rahaa jää säästöön muuhunkin. Pitsasta riittää ainakin kahdeksan palaa, ja yhdelle ihmiselle kannattaa varata vähintään kaksi palaa.

IMG_0023.JPG

Pohja (perinteinen pitsapohja hiivalla, vedellä, vehnäjauhoilla ja öljyllä)

Täyte:

3 rkl crema fraichea

1 pkt soija”jauhelihaa” (soijarouhe on halvin vaihtoehto, itse Tykkään eniten anamman pakasteversiosta)

1 rkl soijaa

1 tl kuminaa

1 chili

3 herkkusientä

1 dl maissia

2 valkosipulinkynttä

 

Päälle vielä:

2 dl juustoraastetta

1 punasipuli

1 rkl viinietikkaa

Muutama lusikallinen Ajvaria. 

1. Tee pitsapohja 

2. Paista soijajauheliha pannulla yhdessä valkosipulin ja maissin kanssa. Mausta kuminalla ja soijalla.

3. Kauli pitsapohja pannulle. Levitä päälle créme fraichea ja sitten jauhelihaseos. Viipaloi päälle herkkusienet ja ripottele lopuksi päälle juustoraastetta ja oreganoa. Paista uunin keskitasolla 10-12min, 250 astetta.

4. Tee pikapikkelöityä punasipulia: silppua sipuli ja hiero viinietikka siihen, lisää suolaa. 

5. Ota pitsa uunista ja tiputtele päälle pieniä lusikallisia Ajvar relischiä.

Nauttikaa :)

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Raha