Olkaa jo hiljaa

Tämä on musiikkiblogi, jossa annetaan tilaa naisille. Ei siksi, että he ovat naisia, ja herättävät yhä joiltakin osin keskiaikaan jämähtäneessä musiikkikulttuurissamme kummastusta, vaan siksi, että tasa-arvo ei ole valmis musiikkimaailmassakaan. Aiheeseen pureutuva ja naisartisteja esittelevä blogi on ollut mielessäni jo vuosia ennen kuin Radio Helsingin Emma Kemppainen nosti esille kuuman perunan, tai Laura Honkasalo kysyi missä viipyy Suomen Silvana Imam, mutta nyt jos koskaan tuntuu olevan hyvä hetki vallata palstatilaa näille upeille muusikoille – taiteilijoille, jotka sattuvat olemaan naisia, ympäri maailman. 

Blogin fokus tulee varmasti olemaan pitkälti omissa henkilökohtaisissa musiikkimieltymyksissäni, mutta pidemmällä tähtäimellä tarkoituksenani on saada julkaistua myös kiinnostavia puheenvuoroja, haastatteluja ja tutkimuksia aiheesta.

Nimivalinta juontaa juurensa eräistä juhlista, jossa minä ja kaverimme päätimme laulaa luritella upeita duettoja jatkoille siirtyessä. Yleisöä oli vähän, mutta reaktio sitäkin suurempi. ”Shut the fuck up sisters!”, laukoi eräs poika eteisestä. Ja mehän emme tietenkään totelleet, vaan lisäsimme mukaan annokselliset viiniä ja räkänaurua.

Eli Remua siteeraten:

Let’s born to rock!

 

Duchess Says – Gainsbourg

kulttuuri suosittelen musiikki suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *