Róisín Murphy

roisin.png

(Kuva: http://www.thewalktowork.com)

Vanhasta kunnon Molokosta tunnettu upeaääninen laulajatar Róisín Murphy on palannut musiikkimaailman kartalle useamman vuoden hiljaiselon jälkeen. Tai no tiedä nyt sitten miten hiljaista elo on ollut viime vuosina, mutta ainakaan omiin korviini asti ei ole kantautunut tietoa mistään muusta kuin tästä: irlantilaisartistin kolmas sooloalbumi Hairless Toys ilmestyi aivan tovi sitten. 

roisin2.png

Upean ja vivaihteikkaan musiikin lisäksi laulajan olemuksessa on runsaasti viileyttä ja eleganssia. Róisínin uusi tyyli vaikuttaa tosin olevan niin musiikillisesti kuin visuaalisesti – jos mahdollista – hieman edellisiäkin luomuksia kylmempi ja kulmikkaampi. Uudessa tuotannossakin on silti yhä tallella tunnistettava Róisínmainen sävelkieli, joka pääsi oikeuksiinsa jo ensimmäisellä (ja parhaalla) albumilla Ruby Blue.

rubyblue.png

En osaa ihan vielä päättää mitä mieltä olen tästä uudesta albumista, mutta kaikki aikanaan. Varmaa on ainakin se, että vanhat klassikot eivät kuole koskaan, ja että jo pelkkä lauluäänikin kantaa artistin pitkälle.

https://www.youtube.com/embed/VGzSFnLM4xA” width=”420″>

kulttuuri suosittelen musiikki
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *